fbpx

Historiens største åringsauktion i Skandinavien

Fredag kl. 13 går første hest i ringen på Scandinavian Open Yearling Sale. Mere end 130 åringer er til salg på York Stutteri i Hørsholm, og arrangementet er vokset i takt med populariteten blandt skandinaviske købere og sælgere.


Alexander Elsass med Juniper Tree. Foto: The Paddock Scandinavian Racemedia.
Alexander Elsass med Juniper Tree. Foto: The Paddock Scandinavian Racemedia.

York Stutteris manager Alexander Elsass og hans team har ikke kun knoklet samtlige døgnets vågne timer med, at skabe en venue af international kaliber – han har ligeledes haft 25 åringer til ‘prep’ for kunder fordelt i Danmark og Sverige.

Det bliver også fredag eftermiddag, at første årgang efter den på York opstaldede avlshingst Juniper Tree (Galileo – Alexander Goldrun) skal i ringen.

Hingsten blev importeret fra Aidan O’Brien på Ballydoyle til Danmark af Breeding & Racing I/S efter at være blevet skadet kort inde i en løbskarriere, som i debuten bød på en tredjeplads bag staldkammeraten Australia.

Netop Australia vandt sidenhen både Investec Derby (Gr.1), Irish Derby (Gr.1) og Juddmonte International Stakes (Gr.1).

Juniper Tree kostede selv 950,000 guineas i ringen på Tattersalls October Yearling Sale i 2012, og for to år siden blev en halvsøster efter Frankel solgt for 1,7 millioner euro til China Horse Club på Goffs Orby Sale.

Netop denne Frankel-datter, som fik navnet Goldrush, debuterede under større medieovervågning den 2. september i Irland og vandt med tre længder for Jim Bolger.

York Stutteri har op til Scandinavian Open Yearling Sale produceret “walking videos” af deres fremstillede åringer, og de kan ses ved at følge dette link.


Også Juniper Tree er der produceret en video af, og den kan ses herunder:

Juniper Tree er ikke den eneste hingst med sin første årgang på auktionen. Også Baccarat (Federico), Garswood (Dutch Art), Gregorian (Clodovil), Hallucinate (Street Cry) og Kahyl (Galileo) er repræsenteret for første gang.


På siden YearlingSale.dk finder du både individuelle, opdaterede katalogsider, fotos, videoer og ændringer til kataloget. Siden opdateres løbende mens salget er i gang, og det er muligt, at streame live fra kl. 13 såfremt du er forhindret at være på plads.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top