fbpx

Årets 10. individuelle 2-årsvinder for Appel Au Maitre

Da Wido Neuroth-trænede Delacour onsdag eftermiddag galopperede sig til en sikker sejr i Norsk Rikstoto Oppdrettsløp på Øvrevoll, var det samtidig årets 10. individuelle 2-årsvinder for avlshingsten Appel Au Maitre.


Appel Au Maitre.
Appel Au Maitre.

Delacour, der er halvsøster til sidste års svenske Kriteriumsvinder Delacroix, startede for anden gang i karrieren efter at have sluttet anden i debuten bag en anden søn af Appel Au Maitre – Chivas – og imod sine norskopdrættede konkurrenter var den fukse hoppe og Jan-Erik Neuroth i sikker havn foran Yvonne Durants Cool As Ice/Jacob Johansen og Niels Petersens New Man/Mark Larsen.

Førstepræmien var 100.000 norske kroner værd for Stall EOS, som både ejer og har opdrættet den nybagte storløbsvinder.

Appel Au Maitre ejes af norske Stall Perlen og er opstaldet på Stutteri Hjortebo i Danmark.

Hingstens manager, Morten Buskop, der sammen med sin hustru Iben snart flytter til Bjerringbro for at lave et glidende generationsskifte på Skandinaviens championstutteri, siger onsdag aften til GalopSport:

“Appel Au Maitre har rent faktisk haft 11 2-årige heste først over stregen i år, men Baltic Exchange blev som bekendt deklasseret fra første- til andenpladsen på Derbydagen i Klampenborg. Det ser bare ud til, at Appel Au Maitre producerer afkom til alle distancer og alle underlag, og der kan ikke være mange skandinaviskbaserede hingste i historien, som på dette tidspunkt af sæsonen har produceret samme antal 2-årsvindere”.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top