fbpx

Tinnitus choksejrede i Altia Polar Cup (Gr.3)

Icecapadas triumf i Erik O Steens Memorial blev fulgt op af en Gruppe-3-sejr med Tinnitus for Niels Petersen, som alligevel får en stor Derbydag på sin hjemmebane.


Tinnitus og Per-Anders Gråberg efter triumfen i Polar Cup (Gr.3).
Tinnitus og Per-Anders Gråberg efter triumfen i Polar Cup (Gr.3).

Den 4-årige Clodovil-søn fik den korteste rejse under Per-Anders Gråberg i Altia Polar Cup (Gr.3), og det lykkedes ham både at nedkæmpe den længe førende danske duo Hoku og Guerre, men også akkurat at stå imod det sene, udvendige angreb fra Captain America.

Der måtte målfoto til før, at dommerne endelig kunne udråbe Tinnitus som vinder af Derbydagens første Gruppe-3-løb.

Det var karrierens største triumf for Einar Nagell-Erichsens Tinnitus, som hidtil har ligget lige under den absolutte skandinaviske elite, men nu kan kalde sig for Gruppe-3-vinder.

Samtidig var førstepræmien 300.000 kroner værd, og Tinnitus har nu vundet mere end 865.000 norske kroner i sin karrieres 30 starter.

“Det var en frygtelig indledning på dagen, da vi måtte strege Spitzbergen, og efterhånden som Derbyet kommer nærmere, vil vi nok fortsætte med at ærgre os – men så er det rart, at staldens andre heste kan råde bod på det. Og så er dette også et bevis på, at man ikke behøver dyre heste for at vinde Gruppeløb”, sagde Petersen, som igennem Peter og Ross Doyle sikrede sig Tinnitus for blot 20,000 pund på Goffs UK Breeze Up i Doncaster forrige år.

Flemming Velin indrapporterede efterfølgende, at Guerre tabte en forsko undervejs i løbet. Storfavoritten sluttede fjerde gennem mål, mens Hoku fik en avlsmæssig vigtig tredjeplads.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top