fbpx

Svenskt Derby: Den første siden Tao?

Det  fynske opdrætterpar, Nina Falck og Gert Larsen, kan komme i centrum ved det 100. Svenske Derby på søndag. Deres opdræt, Gold Tyranny, kan blive den første danskopdrættede vinder af Svenskt Derby siden Bechmann Racings Tao i 1991.


Gold Tyranny/Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Gold Tyranny/Jacob Johansenpå vej mod sejren i Svenskt Derby Trial. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Zoffany-sønnen bliver sandsynligvis også favorit i totalisatoren, når han springer af for spor ét i Zawawi Racings farver for jockey Jacob Johansen og træner Lennart Jr Reuterskiöld.

”Men det er jo ikke garanti for sejr”, siger Gert Larsen. “Jeg har opdrættet to totalisatorfavoritter i Dansk Derby, som begge blev nummer to. Amusement og Stradivarius”, mindes fynboen.

”Jeg har også haft outsider der blev nummer to i Dansk Derby i form af Athene. Disse tre andenpladser er vores foreløbige højdepunkt som opdrætter”.


Gold Tyranny med træner Lennart Jr Reuterskiöld og ejerrepræsentant Per Gellström. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Gold Tyranny med træner Lennart Jr Reuterskiöld og Omar Zawawis racing manager, Per Gellström. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Solgt for 300,000 kroner som åring

Nina Falck og Gert Larsen købte Gold Tyrannys mor, Hennessy-datteren Thara, på Goffs November Sale i Irland i 2012. Hun var i fol ved Zoffany og bar Gold Tyranny i livmoderen.

”Gold Tyranny virkede allerede lovende inden vi tog ham med på Scandinavian Open Yearling Sale på York. Vi fik 300.000 kroner for ham i ringen”, fortsætter Gert Larsen.

”Jeg startede som opdrætter i 70’erne, men det var først i år 2000, at vi satsede hårdt. Vores første større årgang indeholdt Athene”.

”Jeg har inderst inde svært ved at tro, at en lille opdrætter som jeg skal stå med vinderen i det bedst betalte galopløb nogensinde i Skandinavien – med tre millioner kroner i præmiesum. Men chancen findes, vores opdræt er sammen med Victor Kalejs den højst handicappede 3-årige hest i skandinavisk træning”.

Og Victor Kalejs er som bekendt ikke blandt de 14 konkurrenter i søndagens millionopgør.

Gold Tyranny/Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Gold Tyranny/Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

”Vi tager selvfølgelig til Jägersro for at se derbyet. Dagen forinden er vi til løb i Klampenborg, og det er første gang i år vi kommer dertil. Vi har simpelthen ikke haft tiden hidtil”, forklarer Gert.

”Vores verden falder ikke sammen, hvis Gold Tyranny ikke vinder. Der kommer forhåbentlig en Derbychance mere i den danske udgave”.

Nina Falck og Gert Larsen har desværre ikke længere moderen til den svenske Derbyfavorit.

”Nej, Thara blev blev desværre syg og vi mistede hende. Hendes sidste afkom, en hoppe efter Tertullian, kommer gennem ringen på Scandinavian Open Yearling Sale på York til september”, sammenfatter Gert Larsen.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top