fbpx

To Klampenborg-profiler aflivet

To af de firebenede profiler, der så sent som i lørdags var i aktion på Klampenborg, er blevet aflivet. Inge Mette Dejgaard-trænede Smartinblack og Maria Qvist Ladefogeds Validus.


Træner Inge Mette Dejgaard med Smartinblack og Lea Olsen. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Træner Inge Mette Dejgaard med Smartinblack og Lea Olsen. Foto: Burt Seeger / US Photo.

”Smartinblack var halt en halv time efter starten i lørdags”, fortæller en afklaret Inge Mette Dejgaard. “Vi håbede, at det kun var en kodeledsforvridning, men da dyrlæge Helge Jakobsen kom i går, stod det klart, at skaden var langt mere alvorlig – hele kodesenebenet var brækket”.

”Vi overtog Smartinblack fra Bent Olsen, og det har altid været en glad og positiv hest. Vi har ikke så mange heste i træning, og det gør kun tabet større”, beretter den så formstærke Klampenborg-træner med domicil i Dominostalden.

Smartinblack var tredje i lørdags i HKH Prinsesse Benediktes Ærespræmie. Footstepsinthesand-sønnen blev importeret til Danmark fra Goffs Ready To Run Breeze Up Sale i 2012.

Han var absolut indbegrebet af “ready to run” og vandt hele fire gange som 2-årig, mens det desuden blev til en andenplads i The Heatherwold Cup og tredjeplads i Norsk Kriterium på Øvrevoll.

Som 3-årig slog Smartinblack også til i Jyllandsløbet, redet til sejr af Jacob Johansen. Smartinblack var igennem hele løbskarrieren ejet af Lone Kaj-Nielsen, havde 80 som sit maksimumhandicap, vandt 11 løb og tjente 586.151 kroner.

Flere af Smartinblacks søskende findes nu i Skandinavien. Avlshoppen Rum Sun N Sand (Speightstown) på Rävdansens Stuteri, den 3-årige Vinterfavorit-vinder Daurehøj Carlras hos Søren Jensen på Enghavelyst samt en hoppeåring efter Casamento på York Stutteri.


Validus vinder under Ina Veronika Toverud. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Validus ved lørdagens sejr under Ina Veronika Toverud. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Validus var blandt vinderne på Klampenborg i lørdags, og kredsen bag den 7-årige vallak skinnede om kap med solen. Desværre blev glæden taget fra dem, da den herlige fighter kom så slemt til skade i transporten på vej hjem, at han måtte aflives. Validus opnåede syv sejre og 140.500 kroner i præmiesum.

Maria Qvist Ladefoged var ikke bare hestens ejer og træner, men også dens opdrætter.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top