fbpx

Topkandidat til Guineas og Derby debuterer for ny træner

Med sit handicap på 79 er norskfødte Aconcagua med helt i toppen på den danske Guineas- og Derby-ranking. Torsdag aften sæsondebuterer den dobbelte storløbsvinder i nyt regi.


Aconcagua/Carlos Lopez vinder Skandinavisk Mesterskap for 2-åring foran Danny K. Foto: Roger Svalsrød / hesteguiden.com
Aconcagua/Carlos Lopez vinder Skandinavisk Mesterskap for 2-åring foran Danny K. Foto: Roger Svalsrød / hesteguiden.com

”Han ankom til stalden for en måned siden”, fortæller træner Annike Bye Hansen, som har overtaget Thewayyouare-sønnen fra Øvrevoll-kollegaen Cathrine Slettemark.

“Han har ikke gået græsgalop forud for sæsondebuten, hvor han møder hård modstand blandt ældre heste, og jeg har ikke noget forudgående kendskab til ham i løbsregi”, fortsætter Annike om den mørkebrune vallak, som i fire starter i fjor hentede to sejre og to andenpladser og præmier for 302.000 norske kroner.

Efter en andenplads i debuten bag den senere Breeders’ Trophy Juvenile- og Jockeyklubbens 2000 Guineas-vinder Dardenne, vandt Aconcagua først Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer før Danny K, og siden også det norske auktionsløb foran Dr Feelgood, inden sæsonen blev afsluttet med en andenplads i Norsk Mesterskap for 2-åringer bag den senere svenske Kriteriums-triumfator Delacroix.

Aconcagua indleder dermed 2017 med bundsolid form fra 2-årssæsonen.

”Starten på Øvrevoll er først og fremmest for at give Aconcagua et løb i kroppen inden Dansk 2000 Guineas den 25. juni”, afslører Annike Bye Hansen.

”Det er en hest, som på papiret ikke skal stå derbyets 2400 meter, men han er så cool og afslappet, at det måske går alligevel. Først og fremmest retter vi dog skytset mod Dansk 2000 Guineas”.

Aconcagua rides som ved samtlige fire starter i fjor af Øvrevolls regerende championjockey, Carlos Lopez.

Lopez rider i sin egen division på Øvrevoll, hvor han allerede har vundet 14 løb i år, ni flere end Jan-Erik Neuroth på andenpladsen.

I trænerligaen er Annike Bye Hansen nummer tre på afstand af Niels Petersen og Wido Neuroth.

Netop Niels Petersen giver sæsondebut til Elkær Stutteris Somerville og Marlborough på en aften, hvor Øvrevoll både byder på V65, V4 og Dagens Dubbel.


Program: Øvrevoll, torsdag 8. juni kl. 18.45.

Ranking til Dansk Derby per 5. juni 2017.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top