fbpx

Wings Of Eagles til tops i Epsom Derby

Det blev en double til Coolmore-teamet og Aidan O’Brien, da Wings Of Eagles leverede en sand sensation i Epsom Derby (Gr.1). Og årets Derbyvinder i England er søn af Appel Au Maitres søster.


Efter en placering langt tilbage i feltet undervejs, fløj Wings Of Eagles forbi den ene konkurrent efter den anden og fangede op mod målstregen sin staldkammerat Cliffs Of Moher/Ryan Moore, som i første omgang havde fået nedkæmpet favoritten Cracksman/Frankie Dettori.

Det var første ridt nogensinde i Epsom Derby (Gr.1) for jockey Paddy Beggy og den første Derbyvinder for Montjeu-sønnen Pour Moi, som også selv vandt Epsom Derby for Coolmore-teamet.


For det norske ægtepar, Bente og Magne Jordanger, og hele teamet på Stutteri Hjortebo var Wings Of Eagles’ Derbysejr ekstra speciel. Hingsten er nemlig ud af den franske Kendor-datter Ysoldina, der er halvsøster til championhingsten Appel Au Maitre.

“Lige nu føles det ikke længere nervepirrende om hvorvidt Appel Au Maitres afkom præsterer på banerne – i stedet er det nervepirrende at tænke på, om vi overhovedet får lov at beholde ham i Skandinavien”, sagde Søren Hjorth Jensen GalopSport kort efter Wings Of Eagles’ Derbytriumf.

Førstepræmien i Epsom Derby (Gr.1) var 921.537 pund værd for Coolmore-teamets Derrick Smith, Sue Magnier og Michael Tabor, og det var Wings Of Eagles’ anden karrieresejr i seks starter.

Wings Of Eagles er endda meldt i årets udgaveraf Svenskt Derby på Jägersro og Norsk Derby på Øvrevoll, men det er nok mere end tvivlsomt, at dette bliver hingstens næste opgaver.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top