fbpx

ZwickyLeaks. Klampenborg, fredag 26. maj.

Klampenborg har otte løb på programmet fredag aften. Banen er tørret op efter mange dages vedvarende solskin, og der er masser at se frem til med både 2-årspremiere, samt gensyn med navne som Steinway, Call Of Duty og Giuseppe Piazzi.


Løb 1. V4-1. 2-ÅRS PREMIEREN. 1100M.

Seks deltagere er klar til årets første skandinaviske 2-årsløb. Halvdelen af feltet tilhører Bent Olsen, som har She Bad, Monza og Easter Surprise med. Sidstnævnte er den senest ankomne, idet han blev købt på Goffs UK Breeze Up Sale i første halvdel af april. De to øvrige kom til Danmark fra Goffs Sportsman’s Sale i efteråret, og her indikerer jockeyvalget muligvis, at Chaves’ ridt på Footstepsinthesand-datteren Monza er den største chance.

Torben Christensen gæster med sine to Go Go Gadget-døtre Seraphina og Baby Woodrose, og Aarhus-træneren siger, at ingen af hans heste falder igennem, selv om modstanden er svær at bedømme.

Og så er der Marc Stotts hoppe Queen Lilly, som er barnebarn af den tidligere 2-årsdronning La Sall, hvilket gør moderen Lady Sarah til halvsøster til endnu en 2-årsstjerne i Sir Randolph.

ZwickyLeaks: Der er ikke så meget at gå efter, men eftersom EASTER SURPRISE har tilbragt det meste af året i England, hvor han blev gjort klar til en Breeze Up-auktion, kan han vise sig at være længst fremme af samtlige.


Løb 2. V4-2. IKEYVET 3-ÅRSLØB. 1800M.

Da Steinway blev slået i sæsondebuten kunne det godt anses som en lille skuffelse, men som formen fra opgøret har udviklet sig, må præstationen revurderes til at være mere end godkendt. Han var slået med kort hoved af King’s Son, der siden har været tredje i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer, og han var desuden foran den senere Mowerina-vinder Intensity. I samme felt fandtes blandt andet også Binoche og Queen Of Dreams, der sluttede henholdsvis fjerde og sjette bag Intensity i Mowerina.

French Warrior var kort slået til tredjepladsen i debuten af Mylegend, som siden var kort slået til tredjepladsen af Intensity og Brooklyn Carlras i Mowerinaløb. Gangen efter besejrede han i sikker stil Hongkong Honcho, som bekræftede formen ved at være anden i mål – og siden udnævnt som vinder – i sin næste start.

French Warriors staldveninde, Lucy Liu, fik en lidt rodet debut, men hun afsluttede godt over de 1400 meter og vil med sikkerhed synes langt bedre om dagens 1800 meter.

Feltets spørgsmålstegn er Michelle Husteds debutant One Pound.

ZwickyLeaks: French Warrior vil nok foretrække en blød bane, og da banen ser ud til at blive direkte modsat denne gang, gives den klare favoritværdighed til STEINWAY, som meget vel kan få slået sit navn endegyldigt fast blandt årets Derbyfavoritter.


Løb 3. V4-3. KØBENHAVNS STORE HANDICAP. 1600M.

Københavns Store Handicap er altid en seværdig affære, og ofte afgøres løbet med flere heste på stribe over mål. Captain Morgan vil være gået frem med løbet i kroppen fra sæsondebuten, hvor han sloges med Call Of Duty og Jubilance. Han gav endda to kilo til Jubilance, som gik direkte ud og vandt Dansk Jockey Club Cup (L) i sin næste start – og med Call Of Duty kort efter på tredjepladsen.

Hijo De Reina gik godt i sæsondebuten som anden bag formstærke Blackstone, og så bliver der et interessant gensyn med Fawzia- og Sceptre Stakes-vinderen Ray.

ZwickyLeaks: Som formen udviklede sig i Dansk Jockey Club Cup (L) ser CAPTAIN MORGAN meget attraktiv ud her.


LØB 4. V4-4 / V5-1. LEG ONE CLASS FIVE. 1600M.

Både STARKA og Lomax kommer med friske sejre, men på papiret står Mytho klart bedst til i forhold til det seneste møde med Starka, og navne som Pour Toi og Reel Quest er så småt begyndt at banke på.

ZwickyLeaks: Jeg anbefaler, at tage samtlige 15 med på bonen hvis pengene tillader det.


LØB 5. V5-2. 3-ÅRS MAIDEN SERIEN. 1400M.

Chaves på Ventuari indikerer, at dette er Bent Olsens bedste bud blandt staldens tre deltagere, men afstamningen taget i betragtning bliver Point Blank en særlig interessant debutant under Carlos Lopez.

ZwickyLeaks: SIR OLIVER var favorit i sæsondebuten, og det viste sig, at en fjerdeplads slået med seks længder af den senere Mowerina-3’er Mylegend slet ikke var så dårlig. Han fulgte op med en andenplads bag 4-årige Prime Red senest, og også denne form har fået et pænt boost, idet Prime Red blot var slået med to længder til fjerdepladsen i et efterfølgende handicap i Göteborg. Sir Oliver er således et godt bud på en “banker” i V5-spillet.


LØB 6. V5-3. REVOLUTION BASTARDS KRISTI HIMMELFART POKALEN. 2200M.

Marc Stott har meldt forfald med Dark Eagle her, så kun fire deltagere er med, og det kunne godt gå hen og blive en taktisk affære med så heste. Det tror jeg dog ikke bliver tilfældet, idet Efesos er afhængig at et højt tempo hele vejen – især nu, hvor banen er blevet hurtig.

Et højt tempo undervejs vil gavne alle i feltet, og i princippet kan ingen afskrives. Caitling leverede en flot afslutning mod Skandinaviens bedste hopper på Øvrevoll, og hun er ude efter et handicap hun sagtens kan forsvare, såfremt hun har det rigtige hoved på.

Call Of Duty er i fantastisk form, men leverer sine bedste præstationer i blød bane.

Og så er der Giuseppe Piazzi, som starter for første gang siden sjettepladsen i Stockholm Cup International (Gr.3) i september. Galileo-sønnen vandt direkte i sæsondebuten på Klampenborg i juli, hvilket også var efter en lang pause, så det lange ophold bør i virkeligheden ikke skræmme.

ZwickyLeaks: Med sin lave vægt kommer Efesos til at føre længe, men spørgsmålet er nok, om han kan præstere lige så stærkt i klasse-1. Havde der været udsigt til blød bane, havde Call Of Duty været mit førstevalg, men nu giver jeg favoritværdigheden til GIUSEPPE PIAZZI og Oliver Wilson.


LØB 7. V5-4. FAST AND FURIOUS HANDICAP. 1200M.

V5-spillet bliver ikke lettere hér, og den nemme løsning er at helgardere. Avonbear vandt to gange på Klampenborg i fjor og kommer sikkert velforberedt til sæsondebuten. Bettina Andersens trio Royal Lane, Dawn Raid og Dream’run banker kraftigt på til årets første sejr, og det samme gælder for Bent Olsens Miss Phone Girl, som nu er tilbage på Klampenborgs græs.

ZwickyLeaks: Med Nicolaj Stott i bøjlerne virker DREAM’RUN som et godt spil – distancen er måske lige det korteste, og hun er afhængig af et virkelig højt tempo undervejs, men det kan Miss Phone Girl og Royal Lane måske sørge for.


LØB 8. V5-5. QUICK TIME HANDICAP. 1200M.

Rocky l’Aguna ligner en hest der kan tilsvare sit handicap på 57, og hun står en del bedre til overfor Holy Star nu, end da de mødtes senest. Barnaby ser ud til at have ramt topformen, men distancen er nu 600 meter kortere end senest. Det samme gælder Caramba, som var en lille længde bag Barnaby senest.

ZwickyLeaks: Baseret på hendes to første starter i aldersvægtløb, ser NOBLE DYNAMITES handicap på 64 ud til at være et godt udgangspunkt for karrierens første sejr.


V4

V4-1: Alle 6
V4-2: 3 Steinway
V4-3: 3 Captain Morgan
V4-4: Alle 15

90 kombinationer = 180 kroner.


V5

V5-1: Alle 15
V5-2: 2 Sir Oliver
V5-3: 1-2
V5-4: Alle 9
V5-5: 3-7

540 kroner.


Raket

Løb 2: 3 Steinway
Løb 3: 3 Captain Morgan
Løb 5: 2 Sir Oliver
Løb 8: 7 Noble Dynamite

Spilles som systemspil 3 ud af 4.
4 kombinationer – eks. indsats på 50 kroner = 200 kroner.


Program: Klampenborg, fredag 26. maj kl. 16.30.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top