fbpx

Årets første 2-årsløb

Klampenborg afholder fredag aften den 26. maj otte løb i Kr. Himmelfartsferien, og der indledes med årets første skandinaviske 2-årsløb over 1100 meter.


Bent Olsen i samtale med unge galopfans. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Bent Olsen i samtale med unge galopfans. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Torben Christensen tager turen fra Aarhus med to tidlige navne, Seraphina og Baby Woodrose, der har fælles far i førsteårgangshingsten Go Go Gadget (Areion).

Også Marc Stott sender en 2-årsdebutant fra Aarhus til Klampenborg i form af Queen Lilly (Appel Au Maitre).

Klampenborg-holdet udgøres ene og alene af championtræner Bent Olsen, der har starterklæret sine tre internationale importer She Bad (Big Bad Bob), Monza (Footstepsinthesand) og Easter Surprise (Mayson).

“Først og fremmest skal vi jo se at komme i gang med 2-årsløbene, det nytter ikke at gemme sig. Jeg har jo ingen chance for at vide hvor langt fremme hverken Marcs eller Torbens heste er, men mine tre deltagere træner godt, og når debuten er overstået har jeg samtidig en god indikation af, hvor langt mit 2-årshold generelt er fremme på nuværende tidspunkt”, siger Bent Olsen til GalopSport.


Olsen udnytter desuden lejligheden til at kommentere på Dansk Galops nye udspil til Unghestesatsningen, der sikrer højere præmiesummer i de store 2- og 3-årsløb på Klampenborg, samt et boost til Provinsens 3- og 4-årsserie:

“Det er et glædeligt udspil for hele sporten herhjemme. Det er utroligt vigtigt, at der kommer flere penge i løbene, for når vi ser udover Klampenborg på løbsdage, så har banen jo alt – bortset fra store præmiepenge. Nu bliver vi hjulpet et skridt nærmere”.

“Jeg er også af den overbevisning, at det er dem der gør det godt, som skal vinde pengene. Der er ikke plads til trøstpræmier, hverken i galopsporten eller i nogen anden professionel sportsgren. Det er jo præcis dét der driver mig og min forretning – at vi hele tiden skal blive bedre, udvide kundegrundlaget, købe og træne bedre heste – og blive belønnet for resultaterne”.

Bent Olsen sadler i alt 12 heste i næste fredags otte opgør på Klampenborg.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top