fbpx

Fik 84 i handicap: “Nu gælder det den svenske Derbyserie”

3-årige Spitzbergen, som Nils Petter Gill og Kolbjørn Selmer betalte 100,000 euro for som åring i Deauville, blev af handicapper Pam Cordrey tildelt et handicap på 84 efter sin opvisning på Øvrevoll i går. Dermed er kun Francisco Castros Stricker højere handicappet i den svenske Derbyserie.


Spitzbergen vinder under Carlos Lopez. Foto: Roger Svalsrød / Hesteguiden.com
Spitzbergen vinder under Carlos Lopez. Foto: Roger Svalsrød / Hesteguiden.com

“Spitzbergen fandt sig egentlig ikke så godt til rette på underlaget i går, men alligevel leverede han en stor præstation. Han fik jo seks kilo af Dardenne, men jeg er virkelig imponeret af måden han vandt på”, siger Niels Petersen om Zoffany-sønnen, der blot startede for anden gang i karrieren.

“Vi vidste på forhånd, at det var et virkelig stærkt maidenopgør han var ude i på Saint-Cloud, og det var nok ikke nogen skam kun at være slået med syv længder af Godolphins Wren’s Day. Spitzbergen har altid været en hest jeg har haft særlig stor tiltro til, og nu stiller vi sigtet ind på den svenske Derbyserie”.

Niels Petersen og Nils Petter Gill valgte i fjor at springe Svenskt Derby over med Our Last Summer, som efter sin sejr i Norsk 2000 Guineas i stedet startede to gange i Tyskland – heriblandt i Deutsches Derby (Gr.1) – inden han kom hjem og vandt Norsk Derby. I år ser Svenskt Derby dog ud til at være hovedplanen for ejer/trænerduoen.

“Vi skal i hvert fald have testet, om han fungerer på Jägersros dirt track. Han har hidtil kun løbet over 1600 meter i sine to starter, men jeg har en god mavefornemmelse omkring hans evner over længere distancer”.

“Det er muligt, at vi nu springer Norsk 2000 Guineas over for i stedet at sende ham ud i Voterlöpning på Jägersro – og derefter Svenskt og Norsk Derby”, konkluderer Niels Petersen.

Spitzbergen er ud af Iron Mask-datteren Silver Face, som selv er halvsøster til Listed-vinderen Silva og til mødrene til Grand Prix de Chantilly (Gr.2)-vinderen Silver Pond og Prix Petite Etoile (L)-vinderen Savoie.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top