fbpx

”Først og fremmest skal hun springe ordentligt af”

Med på onsdagens store, dansktrænede hold på Øvrevoll er sæsondebuterende Caitling. Den 7-årige hoppe både ejes og trænes af sin opdrætter, Peter Spengler, og for 22. gang af 25 mulige får hun Sara Slot i sadlen.


Caitling/Sara Slot vinder Sommarstoet foran Mai Pen Rai og Cara Blanca. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Caitling/Sara Slot. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Primatico-datteren starter i Familien E. Nagell-Erichsens Hoppeløp over 1800 meter mod Zarzuela, Harbour Light, Angel Love, Icecadapa, Ocean’s Mist, Lady Marma og Elektra Art.

”Caitling har formen. Det er lysten som er spørgsmålet”, fortæller Peter Spengler mandag aften til GalopSport. “Det virkede ved flere lejligheder i fjor som om, at hun ikke har samme lyst som året forinden”.

Caitling debuterede først i en alder af fire. Det blev til tredjeplads som bedst i 2014, inden hun for alvor bragede igennem i 2015 med seks sejre i 10 starter. I fjor vandt hun en enkelt gang og blev droppet fire kilo i handicap – fra 86 til 82.

”Først og fremmest skal hun springe ordentligt af. Det gjorde hun ikke i sin første start i fjor, hvor hun tabte mange længder og aldrig kom til i løbet”, husker Peter Spengel. “Hun har gået en enkelt græsgalop i Klampenborg inden på onsdag, hvor Sara red hende”.

Caitling med Sara Slot og ejer, træner og opdrætter Peter Spengler. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Caitling med Sara Slot og ejer, træner og opdrætter Peter Spengler. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Caitling er Peter Spenglers enlige galophest. ”Det er muligt, at jeg stopper i sporten når hun stopper som løbshest. Jeg har ikke besluttet, om hun skal bedækkes, men det bliver i hvert fald ikke i år”, fastslår Peter Spengler, som også har hest til start på Jägersro i overmorgen – men det foregår i travsportens univers.

Danskerens ubesejrede travhest, Confidence, jagter sin fjerde sejr i træk. Ligesom det er tilfældet med Caitling har Peter Spengler selv opdrættet det 3-årige stortalent.

”Det er første gang jeg ikke er med ham til løb. Det må kusken Ken Ecce ordne, for jeg skal følges med Caitling til Oslo”, afslutter han.


Program: Øvrevoll, onsdag 17. maj kl. 15.00.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top