fbpx

“Svært at vinde, men hun skal ikke afskrives”

Efter en god start på sæsonen indtager Bettina Andersen tredjepladsen i Klampenborgs trænerliga. Stalden har haft to vindere på årets tre første løbsdage, heriblandt 3-årige Mylegend (Binary File – Creole Legend v. Cajun Cadet).


Mylegend/Oliver Wilson besejrer My Nephew og French Warrior/Elione Chaves. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Mylegend/Oliver Wilson besejrer My Nephew og French Warrior. Foto: Burt Seeger / US Photo.

På lørdag venter hoppens debut i klassisk sammenhæng, hvor hun møder 14 konkurrenter i Focus2.dk Mowerinaløb.

”Hun havde trænet pænt op til sæsonstarten uden at været tunet, så det var en flot præstation”, siger Bettina Andersen torsdag eftermiddag til GalopSport. “Nu bliver modstanden naturligvis hårdere, men jeg er ret så sikker på, at Mylegend kommer yderligere forbedret”.

Mylegend vandt efter en hård opløbskamp med kort hoved foran Hanne Bechmanns My Nephew og Bent Olsens French Warrior. Mens My Nephew atter leverede en fin præstation senest som anden beg debutvinderen Sir Herman, vandt French Warrior sin næste start og gav yderligere et godt boost til formen.

Mylegend står således med et handicap på 72, hvilket er henholdsvis ét og tre kilo under de to heste hun slog i debuten.

”Jeg bliver heller ikke overrasket, hvis hun ender i top-3. Det bliver nok svært at vinde, men jeg vil ikke afskrive hende. Hun er god og under fortsat udvikling”.


Mylegend er sidenhen meldt i både Jyllandsløbet og Dianalöpning.

”Jeg hælder nok mere til Petit Prix end til Jyllandsløbet, men intet er afgjort endnu. Nu skal vi først se hende i Mowerina. Umiddelbart er Mylegend ikke nogen stayer, men hun er så fin og afslappet i løbene, at hun måske kan stå”, funderer Bettina Andersen, som har flere øvrige heste til start på fjerdedagen i Klampenborg.

”Jeg har god fidus til Footstepsofspring. Han gik glimrende i sæsondebuten og viste, at han kan fosvare sit tal. Han blev hævet mange kilo i fjor efter sin gode sæson”.

Mylegend blev staldens første vinder i 2017. Nummer to kom forleden med Prime Red, som var kolossalt forbedret i forhold til debuten for Bettina Andersen.

Prime Red var et staldskrig i hestens første start for Bettina Andersen, men det var uden ekko. Spillet ned til 46:10 i totalisatoren sås han aldrig med chance i løbet og sluttede fjernt fra præmierækken som nummer 10.

Til gengæld kom Prime Red i en helt anden udgave i lørdag, og vandt efter behag med fire længder.

”Jeg synes, at Bettina og resten af stalden kan være stolte af dét Prime Red leverede i lørdags. Der er noget at bygge videre på”, supplerer trænerens bedre halvdel, Kim Andersen.


RaceTime Magazine: 1000 Guineas Special – læs mere om Mowerinakandidaterne.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top