fbpx

Jensen: Tre gode chancer i Mowerina

Søren Jensen har vundet syv af de seneste 20 udgaver af Klampenborgs 1000 Guineas, Mowerinaløb. De seneste 10 år er det blevet til to sejre med Annaboda i 2013 og Miss Vordingborg i fjor. Lørdag repræsenteres stalden på Enghavelyst af trioen Estelle, Godtnok og Brooklyn Carlras.


Brooklyn Carlras/Carlos Lopez aflægger maidentitlen. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Brooklyn Carlras/Carlos Lopez aflægger maidentitlen. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Estelle (Mingun – Härkila v. Elusive City) debuterede den 29. april med en tredjeplads bag Bent Olsens importduo French Warrior og Hongkong Honcho. En præstation Søren Jensen ikke var helt tilfreds med.

“Jeg havde troet på mere fra hendes side i debuten, men det føltes som om, at hun ikke helt stod hjem på det krævende underlag. Hun gik et godt arbejde på græsset efter sidste løbsdag, så vi valgte at starterklære hende i Mowerina – og kom i øvrigt først med i løbet efter lodtrækning”, siger Søren Jensen torsdag morgen til GalopSport.

Anderledes tilfreds var Søren Jensen til gengæld med den debut som Brooklyn Carlras (Philomatheia – Sweet Fox Fever v. Stormin Fever) leverede på premieredagen den 22. april, hvor hun legende let galopperede væk fra mere rutinerede Little Sister.

“Hun var god i debuten og har efterfølgende trænet rigtig fint videre. Hun arbejdede igen godt i mandags og ser bare ud til at gå frem hver eneste dag”, vurderer træneren.


Stald Chili samlet på græsset foran vindercirklen. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Godtnok efter sin debutsejr på Klampenborg i fjor. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Og så er der Godtnok (Appel Au Maitre – Vytinna v. Victory Note). Hoppen lovede så meget, da hun i sin debut i fjor let besejrede Mont Rose og derefter gik direkte ud i Amacitalöpning på Bro Park.

“Hun pullede sine chancer væk de første 400 meter i Stockholm, og var alligevel kun slået med halvanden længde af Lady Of Course. Siden blev hun skadet i Opdrætningsløbet og kom ikke ud mere i fjor. Desuden fik hun et lille setback omkring årsskiftet, som betød, at hun kom sent tilbage i træning”.

“Siden er hun dog gået fremad hver dag og Rafael (De Oliveira, red.) har arbejdet hende. Forhåbentlig kan han få hende til at slappe lidt af undervejs, for hendes eneste lille handicap er, at hun er så “head strong” fra start”.


Miss Vordingborg/Nicolaj Stott på vej mod sejren i Diana Trial. Foto: Amie Karlsson / GalopSport.
Miss Vordingborg/Nicolaj Stott. Foto: Amie Karlsson / GalopSport.

Søren Jensen har to yderligere starter lørdag eftermiddag. Sidste års Mowerina-vinder Miss Vordingborg (Layman – Crystal Gazer v. Richard Of York) starter i Henrik Leths Mindeløb over 1600 meter og 3-årige Yes Sir (Binary File – Amusement v. Final Appearance) går ud i et 3-årsmaidenløb over 1800 meter.

“Miss Vordingborg var skuffende i sæsondebuten på Jägersro. Hun har tidligere løbet glimrende på dirten derovre og havde trænet fint op til starten. Denne gang må hun ses i outsiderrollen i et godt handicap hvor flere af konkurrenterne kommer med rigtig god form”.

“Yes Sir virker fin for dagen og vi nok synes bedst om en god til let bane på lørdag. Det har regnet meget, og banen ser lige nu ud til at kunne tippe over på den bløde side, men hvis vejrudsigten holder med både tørvejr og mere varme, så tørrer den hurtigt op til god igen”.

“Samtidig ser Yes Sir ikke til at være langt fra sidste uges debutvinder Sir Herman, men han er enormt langt galopperende og vi har taget ham ud af Dansk 2000 Guineas for at gå ud over de længere distancer på vejen mod Derbyet”, afslutter Søren Jensen.


RaceTime Magazine: 1000 Guineas Special – læs mere om Mowerinakandidaterne.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top