fbpx

23 år og allerede 17 heste i træning

Svenske Ellinor Rasmusson valgte at blive professionel galoptræner 1. januar 2016, og hun har lagt flot fra land. ”Vi har 17 heste i træning, hvilket vi selvfølgelig er meget glade for”, fortæller Ellinor, som har otte heste i træning for en dansk kunde.


Clauses Angola ved en tidligere sejr på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Clauses Angola ved en tidligere sejr på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

“Jeg driver stalden i fællesskab med min kæreste, Osvaldo Loezer Junior, som indtil sidste efterår var ansat hos Bodil Hallencreutz. Jeg har alle mine heste stående på Jägersro”, fortsætter Ellinor, som gæster Øvrevoll med en enkelt hest torsdag aften.

”Clauses Angola (6. løb  – nr. 5) har gået godt i alle sine starter i år. Det er klart, at vi ikke tager den lange tur med en enkelt hest uden at tro på en placering helt fremme. Løbet i Oslo er lige kort nok for, at det skal være helt perfekt, men jeg tror, at hun er med fremme”, antager Ellinor Rasmusson, som træner Clauses Angola for den mangeårige danske hesteejer og opdrætter, Claus Reinhold Andersen.

Rent faktisk er hele otte af de 17 heste i Ellinor Rasmussons træning ejet af Claus Reinhold Andersen, som tilbage i tiden var kendt for sine heste med fornavnet “Moto” – heriblandt den danske Oaks-vinder fra 1994, Moto-Moonlight. Sidenhen erhvervede Reinhold sig avlshingsten Feuerbach og opkaldte sine afkom med fornavnet “Feuer”, og de senere år har fornavnet været “Clauses”.

Ellinor Rasmusson sammen med danske Claus Reinhold Andersen og Clauses Angola efter sejr på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Ellinor Rasmusson sammen med danske Claus Reinhold Andersen og Clauses Angola efter sejr på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Navnene på Reinholds heste i Ellinor Rasmussons træning er således Clauses Angola, Clauses Angora, Clauses Harmony, Clauses Ivory, Clauses Madame, Clauses Power, Clauses Reka og Clauses Sweetheart.

Både 5-årige Clauses Ivory og 3-årige Clauses Harmony er i øvrigt ud af Reinholds egenopdrættede Feuer-Limelight, som var halvsøster til førnævnte danske Oaks-vinder og Derby-3’er, Moto-Moonlight.

Øvrevoll har jackpot i V65-spillet, som er fra andet til og med syvende løb. 286.266 kroner ligger forlods i gevinsttanken til fordeling blandt rækker med seks rigtige torsdag aften.


Program: Øvrevoll, torsdag 11. maj kl. 18.45.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top