fbpx

Debut til Neuroths danske Derbyhåb

Ud af Wido Neuroths 20 Derbysejre er to vundet i Danmark. Vi skal dog helt tilbage til 1998 og 1999 for at finde Brown Ale og Valley Chapel, og Neuroth har altså ikke vundet Dansk Derby siden løbet blev lukket og forbeholdt skandinaviskopdrættede heste.


Apello (Appel Au Maitre - Skytrial v. Sky Classic) som åring på Stutteri Hjortebo.
Appello (Appel Au Maitre – Skytrial v. Sky Classic) som åring på Stutteri Hjortebo.

Den mangedobbelte skandinaviske championtræner var dog tæt på i 2013, hvor Rock The Legend – en datter af Neuroths tidligere superhoppe Funny Legend – sluttede anden bag Quite A Mission.

I år er sigtet igen lagt mod Dansk Derby, og ammunitionen hedder Appello. En fuks vallak efter Appel Au Maitre og ud af Stutteri Hjortebos avlshoppe Skytrial (Sky Classic), som allerede har bragt gode navne som Sceptre Stakes-vinderen Koo Koo Sint (Mount Nelson) og Oaks-2’erne Candyfloss (Academy Award) og Queen B (Academy Award). Tre hopper med handicaps på henholdsvis 82, 79 og 80.

Appello ejes af Bente og Magne Jordangers Stall Perlen, som også stod bag Wido Neuroths seneste danske Derbyvinder, Valley Chapel.

De ejer også fortsat Stutteri Hjortebo-opstaldede Appel Au Maitre (Starborough), som både vandt Svenskt og Norsk Derby, Stockholms Stora Pris, Stockholm Cup International, Marit Sveaas Minneløp og Grand Prix-Premiere, mens det blev til en andenplads i det tyske Gruppe-1-opgør Rheinland-Pokal, en tredjeplads i Deutschland-Preis (Gr.1) og en fjerdeplads i Deutsches Derby (Gr.1).

At vinde Derby med et afkom efter netop Appel Au Maitre står uden tvivl højt på ønskelisten hos ægteparret Jordanger, og i 2017 er det Appello der kan indfri drømmen.

Første skridt på vejen tages i torsdagens første løb på Øvrevoll. Her debuterer Appello under Jan-Erik Neuroth i et 3-årsmaidenløb over 1750 meter på sandbanen.

Den fukse vallak møder syv konkurrenter, heriblandt Niels Petersen-trænede Queens, som ligeledes opretholder engagement i Dansk Derby.


Bente Jordanger og Wido Neuroth med Appelina efter sejren i Breeders' Trophy Classic. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Bente Jordanger og Wido Neuroth med Appelina efter sejren i Breeders’ Trophy Classic. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

“Svenskt Derby har førsteprioritet”

At Wido Neuroth ikke kun har kikkerten indstillet på Dansk Derby mærkes hurtigt, da GalopSport taler med ham onsdag morgen.

“Han er fortsat også en kandidat til Svenskt Derby, og Svenskt Derby har førsteprioritet, da løbet ligger inden Dansk Derby. Appello debuterer i morgen over for kort distance, og han mangler både erfaring ud af boksen og i løb”, forklarer træneren og fortsætter:

“Samtidig er sandbanens profil ikke til hans fordel, men jeg har valgt at debutere ham her på grund af Sverige og Danmarks kvalifikationsregler. Han skal først og fremmest bruge løbet for at få rutine forud for en planlagt start i Jägersros Derby Trial”.

Svenskt Derby rides søndag den 16. juli, præcis tre uger inden Dansk Derby. I fjor var en anden Appel Au Maitre-søn, Suspicious Mind, femte gennem mål i Derbyet på Jägersro, inden han suverænt vandt den danske udgave i Klampenborg. Han var i øvrigt den eneste hest, der startede i begge løb.


Sne – igen!

“Som med alle øvrige heste i stalden, tager jeg én dag ad gangen. Jeg er spændt på at se Appello debutere i morgen, men det største spændingsmoment lige nu er velsagtens hvordan sandbanen bliver. Det sner igen på Øvrevoll, og mens græsbanen er mere hvid end den er grøn forud for næste uges græspremiere på 17. maj, så samles der klart vand på sandet”, afslutter Wido Neuroth, der ikke har andre heste til start torsdag aften.

Program: Øvrevoll, torsdag 11. maj kl. 18.45.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top