fbpx

Dansk Derby: Ingen på 80 eller højere

Med mindre end tre måneder til Dansk Derby er der højst usædvanligt ikke en eneste hest på handicap 80 eller derover blandt de 76 tilbageværende kandidater. GalopSport er klar med den første “Derby-ranking”.


2-årige Spicy Mix vinder knusende overlegent i hænderne på Jacob Johansen. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Spicy Mix. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Listen toppes – som det har været tilfældet hele vinteren – af Lennart Jr Reuterskiölds Spicy Mix (Motivator) med 78/20,5 (hvor 78 er handicap og 20,5 er rankingtal).

Hun har godt nok ikke feltets højeste handicap, men i form af sin hoppelettelse står hun et halvt kilo bedre til end Cathrine Witsø Slettemarks Aconcagua (Thewayyouare), Jessica Longs Freestyler (Areion), Hanne Bechmanns Screwbox Carlras (Air Chief Marshal), Søren Jensens Sømkongen Carlras (Binary File) og Niels Petersens The Kid (Binary File), som alle er hingste eller vallakker med 79/20.

På 78/19 finder vi Marc Stotts King’s Son (Mingun) før Bodil Hallencreutz’ Half Heaven (Academy Award) på 76/18,5, mens de to sidste pladser i Top-10 udgøres af Søren Jensens duo Sir Herman (Zoffany) og Steinway (Appel Au Maitre) på 77/18.


De tre højeste navne på listen er alle efter internationale hingste, mens Binary File er øverst blandt de skandinaviske hingste med både Sømkongen Carlras og The Kid på handicap 79.

De tre øvrige skandinaviske hingste med navne i top-10 er Mingun, Academy Award og Appel Au Maitre, hvoraf kun sidstnævnte fortsat virker i avlen i Skandinavien.

Blandt morfædrene er Cajun Cadet (Cadeaux Genereux) repræsenteret med tre navne i Top-10: Screwbox Carlras, King’s Son og Sir Herman. Disse tre er alle opdrættet på Stutteri Hjortebo, som ligeledes står bag Steinway og dermed er opdrætter af fire aspiranter i den nuværende Top-10.

Førende Spicy Mix står registreret som født i Irland, men hun er opdrættet hos Ann og Bernt Dahl på Light Valley Stud i Børkop tæt ved Vejle.


Blandt trænerne har Søren Jensen tre kandidater (Sømkongen Carlras, Sir Herman og Steinway).

Han er desuden den eneste med mere end én kandidat i Top-10, og det er ligeledes usædvanligt, at championtræner Bent Olsen på dette tidspunkt af året ikke har nogen Derbykandidat i Top-10.

Olsens højeste navn på listen er Mont Rose (Appel Au Maitre), som med 75/17,5 er på en delt 11. plads med Binoche (Bated Breath) og Brooklyn Carlras (Philomatheia). Disse tre hopper mødes i øvrigt i lørdagens Focus2.dk Mowerinaløb på Klampenborg.


Se hele GalopSports Derby-ranking med udgangspunkt i Pam Cordreys handicaps her.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top