fbpx

Sørgeligt efterspil i Aarhus: Derbyhåb blev aflivet

En tragedie ramte i aften galopsporten i Aarhus, da Torben Christensens 3-årige sæsondebutant Sigurd måtte aflives kort efter han kom i mål som anden bag Ginmann.


Desert Eagle/Nelson De Souza vinder Den Jydske Vinterfavorit foran Sigurd og Half Outback. Foto: Ole Hindby.
Sigurd ses herover slutte på andenpladsen bag Desert Eagle i Den Jydske Vinterfavorit i fjor. Foto: Ole Hindby.

”Han brækkede kodebenet på venstre bagben”, fortæller hestens træner Torben Christensen fredag aften til GalopSport. “Det er et kolossalt tungt tab, navnlig for ejerne, som købte en dejlig hest på auktionen på York for 50.000 kroner”.

”Starten her til aften var hestens blot anden i karrieren, og han var meldt i både Jyllandsløbet og Dansk Derby”, fortsætter Torben Christensen om Binary File-sønnen, der fik en lovende debut i efteråret som anden bag Bent Olsen-trænede Desert Eagle i Den Jydske Vinterfavorit.

”Stemningen er tung. Efter løbene sad vi i stalden og fik en øl, og delejeren Kristian Andersen sagde, at han ville give 200.000 kroner for at Sigurd var i live”.

Sigurd er opdrættet af Thomas Dideriksen. Moderen Belvedere (Primatico) var en solid løbshest, som vandt næsten 400.000 kroner og bl.a. var anden i Klampenborg Store Sprint. Hendes første afkom, Potala, har hidtil vundet to gange i karrieren og starter i morgen i Klampenborg for Dina Danekilde.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top