fbpx

ZwickyLeaks. Klampenborg, lørdag 6. maj.

Flemming Velins nye import, 4-årige Black Hawk War, vandt to af sine tre starter i Irland i fjor – og formen fra War Front-sønnens eneste nederlag har nu vist sig skræmmende stærk. Kan nogen af hans syv konkurrenter stille noget op imod det? Læs mere om Dansk Hesteforsikring Jockey Club Cup under dagens fjerde løb.


Løb 1. V4-1. 3-års Maidenserien. 1600m.

Kun fem deltagere er til start, hvoraf de fire er debutanter. Hanne Bechmann-trænede My Nephew fik en glimrende indledning på sæsonen med andenpladsen bag Mylegend på premieredagen. Binary File-sønnen sluttede foran French Warrior, som siden gik ud og tog en sikker sejr i sidste uge.

Bent Olsen sadler et trekløver i form af Talisman, Savage Rose og Leonardo. Alle tre heste er veltrukne, men størst interesse samles naturligt nok omkring førstnævnte, der er en helbror til Skandinaviens pt bedste væddeløber, Brownie. Talisman behøver ikke at være lige så god som Brownie for at aflægge sin maidentitel her, og som Bent Olsen har talt ham op i løbet af vinteren vil det ikke være overraskende, såfremt Talisman slutter som totalisatorfavorit.

Søren Jensen har længe glædet sig til at give debut til Sir Herman, der er halvbror til staldens tidligere Guineas- og Breeders’-vinder Sir Randolph. Sir Herman er tilmed efter Coolmores succeshingst Zoffany, og hér kan Jensen måske have endnu en varm klassisk kandidat gemt.

ZwickyLeaks. My Nephew kan sagtens forsvares som favorit ovenpå sin udmærkede sæsondebut, men samtidig kan der gemme sig et eller flere endnu større talenter blandt de fire ustartede. Talisman og SIR HERMAN er de to øvrige jeg vil have med på V4.


Seatown og Nicolaj Stott aflægger maidentitlen i Glaesner Company 2yo Series. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Seatown og Nicolaj Stott. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Løb 2. V4-2. iKeyVet Run For The Roses 3-års Løb. 1600m.

Seks deltager er til start i dette 3-årsløb, som er en blanding af vindere og maidens. Succesimporten Sliceoflife skal gøre sin første start på hjemmebanen efter tre sejre og en andenplads i fire forsøg på Bro Parks dirt track. Han har imponeret stort siden han kom til Danmark, men skal også give masser af vægt til sine konkurrenter her.

Desert Eagle, der er staldkammerat til Sliceoflife, afsluttede sin 2-årssæson med at vinde Den Jydske Vinterfavorit i Aarhus, og han lod sig aldrig mærke af at starte 11 gange. Her får han to kilo af Sliceoflife, men skal samtidig give et kilo til Basnæs-vinderen Storm Wind og tre kilo til Sun Of A Gun, der var udgået i sidste uge grundet dårlige blodværdier. Pro Modified sæsondebuterede med en andenplads mod ældre konkurrenter på Jägersro, men der skal yderligere forbedring til for at blande sig mod heste af denne kaliber nu.

ZwickyLeaks: SEATOWN gjorde ikke meget forkert i fjor, hvor han vandt to af sine tre starter her på banen – og eneste nederlag var i Vinterfavoritternes Ærespræmie bag Daurehøj Carlras og Screwbox Carlras. Han får tre kilo af Sliceoflife her, og selv om Sliceoflife har fordel af løb i kroppen, så kan Seatown både drage fordel af vægten samt kendskabet til græsbanen i løb.


Smartinblack vinder efter en stærk afslutning for Carlos Lopez. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Smartinblack vandt foran staldkammeraten Finn Ind Again på premieredagen. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Løb 3. V4-3. V5-1. Maj Milen. 1600m.

V5-spillet indledes med et svært handicap, hvor fem af deltagerne mødte hinanden på premieredagen. Dream’run mistede sin rytter ud af startboksen og kan ikke medregnes. Sejren gik til Smartinblack, der afsluttede forrygende fra sin sidsteplads og i sikker stil slog staldkammeraten Finn Ind Again. Disse to vil sikkert være toneangivende igen, men der skal ses op for flere af konkurrenterne også.

Warp Core sluttede tredje i samme løb, Jack Of Clubs repræsenterer Brian Wilsons stald, som virkelig lynede sidste løbsdag, og så skal hverken Larch-2’eren Dancing Tigress eller Frøken Smilla glemmes.

ZwickyLeaks: SMARTINBLACK har fortsat kapacitet til langt mere end det nuværende handicap indikerer, og han vandt så let i sæsondebuten, at man ikke kommer udenom ham som favorit nu. Men jeg har plads til alle hestene på både V4 og V5.


Black Hawk War vinder under Donnacha O'Brien på Limerick. Foto: Horse Racing Ireland.
Black Hawk War. Foto: Horse Racing Ireland.

Løb 4. V4-4. V5-2. Dansk Hesteforsikring Jockey Club Cup. 1800m.

Dagens altoverskyggende begivenhed er årets første skandinaviske Listed Race, Dansk Hesteforsikring Jockey Club Cup (L). Flemming Velin vandt løbet i fjor med Guerre, og i år er træneren repræsenteret ved en ny War Front-søn i Black Hawk War, som er kommet til Danmark med et handicap på 90 efter blot tre starter i Irland.

Black Hawk War startede tre gange inden for bare 12 dage i oktober for sin tidligere træner, Aidan O’Brien, og efter to sejre på stribe blev han sendt ud i Listed-opgøret Navigation Stakes over 1700 meter på Cork. Her sluttede han på andenpladsen bag vindende Brendan Brackan, som virkelig har formået at bygge videre på formen.

Brendan Brackan gik ligesom Black Hawk War på vinterferie efter Navigation Stakes (L), og han sæsondebuterede den 26. marts i Naas med at vinde et Premier Handicap over 1600 meter, hvorefter han blev sendt ud på sin hidtil største opgave den 1. maj i Mooresbridge Stakes (Gr.2) på samme bane.

Her sluttede han tredje og var slået med mindre end seks længder i mål af den syvdobbelte Gruppe-1-vinder og europæiske Championhoppe Minding.

Hvis denne form stemmer, så har Flemming Velin muligvis sin bedste hest hidtil i Black Hawk War, og det skal blive umanerligt spændende at se ham sæsondebutere på Klampenborg.

ZwickyLeaks: Sidste års Derbyvinder Suspicious Mind, Scandinavian Open-vinderen Berling, Breeders’-vinderen Stinger, Pokalløbs-vinderen Falconet, Jyllandsløbsvinderen Jubilance, St. Leger-vinderen Call Of Duty og den norske Derby-5’er Sea Commander er med til at pryde feltet til årets Jockey Club Cup (L), men da både Suspicious Mind og Falconet skal give to kilo til BLACK HAWK WAR, vælger jeg at satse alt i både V4 og V5 på, at Velin vinder løbet for andet år i træk.


Tumblin' Dice/Sara Slot. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Tumblin’ Dice/Sara Slot. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Løb 5. V5-3. Trio Handicap. 1800m.

Der er ikke forfærdelig meget form at gå efter her, og de to mest interessante heste synes at være Van Ruymbeke og Tumblin’ Dice. Førstnævnte kommer med to fjerdepladser på stribe over 1600 og 1400 meter, og han vil sikkert synes om at få lidt mere distance at galoppere sig ind på. Det er dog efterhånden længe siden, at han har vundet.

ZwickyLeaks: TUMBLIN’ DICE har en forkert linje i programmet, idet han står som at have vundet senest. Han vil afgjort synes bedre om 1800 meter nu, og afslutter han på samme måde som i sæsondebuten bag Houdinithemagician og Caramba, vil han kunne runde samtlige konkurrenter denne gang.


Løb 6. V5-4. Maidenløb. 1400m.

Et maidenløb hvor de 3-årige møder de ældre. Sir Oliver og Go Win Casino står med feltets højeste handicaps (71 og 72), men de var langt væk fra at vise disse tal i deres respektive sæsondebuter. Det åbner selvfølgelig nogle muligheder for Bent Olsens ustartede duo Luci Liu og Ventuari, mens også 4-årige Royal Zem lader til at være i god form og Prime Red kan, såfremt han genfinder Guineas-formen fra i fjor, vinde over dem alle.

ZwickyLeaks: Jeg hælder til championtræner Bent Olsens to heste og vælger VENTUARI, som blev købt på det store Wildenstein Dispersal under Goffs Orby Sale sidste efterår. Hingsten har en guldrandet afstamning og tungen på vægtskålen bliver, at Olsens førstejockey, Elione Chaves, har fået ridtet.


Bayonet/Francis Waweru. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Bayonet. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Løb 7. V5-5. Konfirmand Valdemars Løb. 1300m.

Det bliver en svær en at gå hjem på. Løbets navn taget i betragtning vil det være passende, at Kong Valdemar vinder, men det kræver, at han kan vende formen fra premieredagen mod White Leandro, der har vundet tre af sine seneste fire starter på Klampenborgs græs. At distancen i dag er 100 meter kortere kan måske tælle til Kong Valdemars fordel.

ZwickyLeaks: Jeg går ikke udenom formen fra premieredagen og skal både have White Leandro og Kong Valdemar på til slut, men jeg tager også både Potala og BAYONET med. Begge heste repræsenterer stalde i god form, og navnlig Bayonet kan drage ekstra fordel af tre kilos lettelse under Ina Veronika Toverud.


V4

V4-1: 1-2-4
V4-2: 1-3
V4-3: Alle 10
V4-4: 1 Black Hawk War (res. 4)

60 kombinationer – 120 kroner.


V5

V5-1: Alle 10
V5-2: 1 Black Hawk War (res. 4)
V5-3: 7-8
V5-4: 1-2
V5-5: 2-8-9-12

200 kroner.


Raket

Løb 1: 4 Sir Herman
Løb 2: 1 Seatown
Løb 4: 1 Black Hawk War
Løb 6: 2 Ventuari

Spilles som systemspil 3 ud af 4 = 4 kombinationer.
Fx. indsats på 50 kroner = 200 kroner.


Program: Klampenborg, lørdag 6. maj kl. 12.30.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top