fbpx

Anden karrieresejr til Guineas-håbet Kashgar

3-årige Kashgar, som var vinder i fjor og afsluttede sæsonen med en tredjeplads bag stortalenterne Seaside Song og Stureplan, sæsondebuterede onsdag efter sit trænerskifte fra Tommy Gustafsson til Roy Arne Kvisla – og vandt med hals foran Patrick Wahls Basie.


Kashgar/Per-Anders Gråberg besejrer Basie/Elione Chaves. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Kashgar/Per-Anders Gråberg besejrer Basie/Elione Chaves. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Eishin Dunkirk-sønnen var spillet helt ned i 15:10 da startbokslågerne åbnede, men det blev hårdt tjente ridepenge for Per-Anders Gråberg, som ind på opløbet havde masser at gøre for at holde trit med længe førende Basie/Chaves og velgående Catch The Dream/Andrés Polanco.

Da først Kashgar for alvor kom op i fart gik det til gengæld stærkt op mod målstregen, og Gråberg nåede akkurat at fange Chaves, mens Catch The Dream faldt en smule fra til slut, mange længder foran fjerdehesten Ziggy Stardust.

Dagens 1400 meter på dirten så afgjort ud til at være for kort for Kashgar, som er ud af Most Welcome-datteren Angel’s Share og dermed også helbror til fine Martelle med et maksimumhandicap på 80 og mere end en halv million på kontoen.

Martelle blev i øvrigt ligesom Kashgar flyttet fra Tommy Gustafsson til Roy Arne Kvisla i vinter efter det opsigtsvækkende brud mellem Gustafsson og Stall Åkerkullen, der sammen har fejret så mange store triumfer – ikke mindst med Derbyvinderen Hooter og den skandinaviske champion Songline.

Kashgar/Per-Anders Gråberg. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Kashgar/Per-Anders Gråberg. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Kashgar står meldt i både den svenske Derbyserie og i Jockeyklubbens 2000 Guineas, og med sit nuværende handicap på 77 er han under alle omstændigheder sikker på at komme med i sidstnævnte opgør.

Onsdagen på Bro Park bød i øvrigt på dobbeltsejre til trænerne Claes Björling og Ylva Brandt, mens Per-Anders Gråberg som den eneste rytter vandt to gange.

I tillæg sadlede Maria Hagman-Eriksson de tre første heste gennem mål i fuldblodsaraberløbet med Al Murjaan/Andreas Tapia Dalbark, Al Janoob/Ina Veronika Toverud og Pamills Lipse/Ulrika Holmquist.


Resultater og repriser: Bro Park, onsdag 3. maj.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top