fbpx

Erichsens Derbyhåb vandt sikkert i sæsondebuten

Cathrine Erichsen-trænede Dr Feelgood fik en lovende indledning på sin klassiske sæson, da han i hænderne på Nelson De Souza førte fra start til mål i onsdagens maidenløb over 1600 meter på Øvrevoll.


Dr Feelgood efter maidensejren på Øvrevoll.
Dr Feelgood efter maidensejren på Øvrevoll.

Dr Feelgood, som tilhører første skandinaviske årgang efter A.P. Indy-sønnen Crocker Road, tog omgående føringen i det lille felt, som efter afbud fra Wido Neuroths Amie Rouge var nede på seks deltagere.

Ind på opløbet rykkede favoritten igen, men fik til slut både selskab af Niels Petersens Queens/Per-Anders Gråberg og Yvonne Durants Our Boy John/Jacob Johansen.

Der var dog ikke for alvor noget at stille op mod Dr Feelgood, som i fjor sluttede anden bag Aconcagua i Norsk Auksjonsløp og allerede hér viste sit talent.

Den fukse vallak, som ejes af The Baxter Boys, er ud af Buck Racings Singspiel-datter The Stick og således halvbror til den svenske Kriteriums- og Breeders’ Trophy Mile-vinder Shalalee (Strategic Prince).

“Jeg havde egentlig helst ikke set ham gå direkte til front, men han sprang så godt ud af startboksen og siden var der ingen andre som ønskede at sætte tempo på løbet. Han er endnu ikke så rutineret, så måden han kæmpede på ned gennem opløbet var meget positiv”, siger Cathrine Erichsen til GalopSport.


Mod Dansk Derby

Cathrine Erichsen har vundet Dansk Derby to gange tidligere med The Khamsin og Mission Possible, og træneren har fortsat forhåbninger om at tage sin tredje triumf i indeværende sæson.

“Dr Feelgood virker som en hest der minimum skal have 1600 meter, men om han også står 2400 meter fuldt ud er op til bevis. Han er meldt i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer på Øvrevoll og 2000 Guineas i både Sverige og Danmark, og disse opgaver bliver de første vi ser på”.

“Vi kommer højst sandsynligt til Klampenborg i forbindelse med Dansk 2000 Guineas, og så får hesten også testet banen forud for en mulig start i Dansk Derby. Senere på året har vi så Breeders’-serien i kikkerten”, konkluderer Erichsen.


Carlos Lopez. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Carlos Lopez. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Fourtimer til Lopez

Carlos Lopez har de senere år haft patent på Øvrevolls jockeychampionat, og efter en sejrsløs første løbsdag tog han for alvor revanche på andendagen med fire sejre.

Lopez red alene tre vindere indenfor V4-spillet med Annike Bye Hansens Calcaterre, Jan Tønnessens Asaks Ambition og Niels Petersens Whatsinitforme, mens fourtimeren blev fuldendt med Annike Bye Hansens Greased Lightning i et dramatisk opgør, hvor Elione Chaves styrtede af Varennes da hesten snublede ud af startboksen.

Heldigvis blev Chaves hurtigt klar igen og kunne ride i eftermiddagens sidste løb – et opgør, som Carlos Lopez i øvrigt var tæt på at vinde, men denne gang blev han besejret med hals af Wera Torgersens Favilla/Madeleine Hauglund.

V4-spillet på Øvrevoll nåede end gevinst på 5.591 kroner, godt hjulpet af Gina Mathisens April Fool, der sejrede sikkert i anden afdeling for lærling Alan Wallace.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top