fbpx

Spitzbergen syvende i debuten på Saint-Cloud

Niels Petersens 3-årige Spitzbergen fik søndag eftermiddag debut i stærkt selskab på Saint-Cloud. Med Alexis Badel på ryggen sluttede hingsten syvende over de 1600 meter i Prix Empery, syv længder bag Godolphins suveræne debutant Wren’s Day.


“Det var et maidenløb af høj kvalitet, så det er svært ikke at være tilfreds. Det overrasker mig lidt, at han var en anelse entaktet ned gennem opløbet, for han har vist en del speed i træning – men det giver til gengæld en indikation af, at der er noget mere distance i ham”, fortæller Niels Petersen til GalopSport.

Spitzbergen er meldt i både Svenskt og Norsk Derby, men hans første store opgave bliver i Norsk 2000 Guineas.

“Han skal i hvert fald have et løb mere i kroppen inden 2000 Guineas, og det kan enten blive hernede i Frankrig eller hjemme på Øvrevoll den 17. maj”, fortsætter Petersen.

Spitzbergen (Zoffany) kostede 100,000 euro som åring i Deauville. Foto: Arqana.com
Spitzbergen (Zoffany) kostede 100,000 euro som åring i Deauville. Foto: Arqana.com

Spitzbergen ejes af Stall Bright Side Of Life. Bag pseudonymet står Nils Petter Gill og Kolbjørn Selmer, der købte ham som åring i Deauville for 100,000 euro.

Spitzbergen er efter Coolmores Gruppe-1-vinder Zoffany og ud af Iron Mask-datteren Silver Face, som selv er halvsøster til Listed-vinderen Silva og til mødrene til Grand Prix de Chantilly (Gr.2)-vinderen Silver Pond og Prix Petite Etoile (L)-vinderen Savoie.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top