fbpx

ZwickyLeaks. Klampenborg, lørdag 22. april.

Premieredagens “banker” blev spottet i et morgenarbejde tidligere på ugen og starter i et åbent handicap indenfor V5. Onsdagens ZwickyLeaks-gevinst fra Jägersro finansierer både V4, V5, Trio og Raket.


Løb 1. V4-1. Birte Müllertz Antikviteter Åbningsløb. 1800 meter.

Bent Olsen sadler to af feltets fem deltagere i Jubilance og Call Of Duty. Førstnævnte havde lidt af en mellemsæson i fjor med to tredjepladser som bedst, men alligevel var han slået med mindre end tre længder af Quarterback i Scandinavian Open.

Igennem flere sæsoner har han ligget stabilt omkring 90 i handicap, og i årets udgave af Åbningsløb får han for engangs skyld en opgave i et udskrevet løb, hvor han rent faktisk får to kilo af både Call Of Duty og Captain Morgan.

Havde de mødt hinanden i et handicap, havde det i stedet været Jubilance, som måtte give to kilo til disse to.

Sea Commander repræsenterer Francisco Castro, hvis heste ikke har lynet på samme måde fra sæsonstarten på Jägersro som normalt, og noget tyder på, at chileneren ikke har arbejdet sine heste lige så skarpt som tidligere her i foråret.

Run By Faith starter for første gang for nyopstartede Karen Nielsen. Hun vandt sin seneste start på Klampenborg i fjor, men møder her langt stærkere modstand.

ZwickyLeaks: Jubilance tager sin første sejr siden oktober 2013.


Løb 2. V4-2. 3-års Maidenserien A. 1600 meter.

Fem Klampenborg-debutanter mod Jessica Longs franskopdrættede Little Sister, der kommer med løb i kroppen fra Jägersro. Hun skuffede fælt i sæsondebuten, hvor hun kom i mål 18 længder bag Tin Man, og det var en præstation langt fra hendes debut som 2-årig, hvor hun løb op til årgangsstjernerne Lady Of Course og Spicy Mix.

Det er første gang på græs for Le Havre-datteren, men afstamningsmæssigt bør det være en klar fordel, og hun ligner absolut et godt holdepunkt.

De fem debutanter kan være hvad som helst. Brooklyn Carlras er halvsøster til sidste års 2000 Guineas-vinder All Or Nothing, Apollo er første startende afkom ud af Breeders’ Trophy Stayer-vinderen Air Strike Eleven, Rajsa er efter den nye franske succeshingst Rajsaman (som ligeledes er far til Niels Petersens stjerne Trouble Of Course), og Bettina Andersen har et par veltrukne kort i Noa (Team Player) og Myjoker (Northern Hill).

ZwickyLeaks: Rutine og et løb i kroppen kommer Little Sister til gode, og løber hun op til sin form fra 2-årssæsonen, skal der en ret god debutant til for at besejre hende her.


Løb 3. V4-3 / V5-1. Starting All Over Handicap. 1600 meter.

Et svært handicap hvor der nok bør garderes godt. Disse heste slår hinanden på kryds og tværs, og selv midt på sæsonen er de svære at skille ad. Jeg har alle med på både V4 og V5.

ZwickyLeaks: Smartinblack løb meget stabilt i fjor og vandt over netop 1600 meter i efteråret. Han har med alderen udviklet en anderledes løbestil og kommer stærkt til slut. Valget af Carlos Lopez i sadlen bør ikke forringe chancerne.


Løb 4. V4-4 / V5-2. Mile Handicap. 1600 meter.

Endnu en afdeling hvor dagsformen bliver afgørende, og det er ikke nemt at regne ud på årets første løbsdag. Også her vil jeg have alle med i både V4 og V5.

ZwickyLeaks: Sandra Larsens Van Ruymbeke har to løb i kroppen fra Jägersro, og det plejer at være en god optakt til når han skal ud på Klampenborg, for han er langt mere glad for græs under hovene.


Løb 5. V5-3. 3-års Maidenserien B. 1600 meter.

Søren Jensen-trænede Sir Oliver og Bettina Andersens Mylegend ser ud til at sætte en fin standard her. Førstnævnte startede otte gange uden at vinde i fjor, men han mødte navne som Freestyler, King’s Son og Mont Rose undervejs, og var i flere omgange tæt på at få aflagt maidentitlen.

Mylegend forbedrede sig kraftigt for hver af sine tre starter, og hun var det mindst mulige fra at vinde på finaledagen. I samme løb var Hanne Bechmanns My Nephew slået med mange længder.

Jessica Longs Noble Dynamite er svær at bedømme på sine to starter på Jägersro i fjor, mens Snowy baseret på sin debut lige så godt kunne være favorit som Sir Oliver, men hun skuffede stort i sine tre efterfølgende starter.

Feltets joker kan være Bent Olsens debutant French Warrior. Han er en yderst veltrukket søn af Soldier Of Fortune og nært relateret til championhoppen Amie Noire. Spørgsmålet er måske, om 1600 meter allerede er lige det skarpeste.

ZwickyLeaks: Sir Oliver og Mylegend kæmper højst sandsynligt om sejren – French Warrior kan vise sig at være klassehesten, så disse tre tages med.


Løb 6. V5-4. Sprint Handicap. 1200 meter.

Exquest var indbegrebet af stabilitet når han startede hjemme på Klampenborg i fjor, og dette ligner en ny god opgave for ham. Land’s End bør normalt være med på stregen, men vi sætter ligesom ved Sea Commander tidligere på dagen lidt spørgsmålstegn til staldens nuværende form.

Dawn Raid og Maltho er blevet henholdsvis otte og 11 år, men de var begge gode i fjor og kommer ikke til at være langt væk.

10 starter resulterede ikke i meget for Miss Phone Girl i fjor, og hun blev flere gange testet over supersprint-distancer mellem 300 og 950 meter. At Chaves sidder på Exquest indikerer muligvis hvem stalden tror mest på.

Secret Emotion vandt tre gange på græsset i fjor, heraf to af gangene på Klampenborg. Hun starter nu året lidt højere i handicap, men hun er fortsat sparsomt startet og kan sagtens rumme endnu mere.

ZwickyLeaks: Secret Emotion vandt på Klampenborgs andendag i fjor og afsluttede med en ny sejr i efteråret. Hun kan fortsætte hvor hun slap.


Løb 7. V5-5. Trio. Lærlinge/Amatørhandicap. 1400 meter.

Premieredagen afsluttes af et nyt åbent handicap forbeholdt lærlinge og amatørryttere. Der er efterhånden brugt mange garderinger i V5-spillet, så jeg slutter med at gå planken ud og pege på Brian Wilson-trænede Sharav som dagens banker.

Sharav startede fem gange i fjor uden at være blandt de tre første, han er nu blevet 11 år og har ikke vundet siden den 29. maj 2013. Til gengæld er han også faldet 20 kilo i handicap fra da han var på sit bedste, og han så helt forrygende ud i sit seneste arbejde på træningsbanen.

ZwickyLeaks: Sharav får yderligere hjælp af fire kilos lettelse under den nye engelske lærling Liam Doran, der til daglig rider ud for Hans Adielsson på Jägersro. Han er en dristig banker i V5-spillet, men kan til gengæld sikre en høj udbetaling at gå hjem på.


V4

V4-1: 2 Jubilance (res. 4)
V4-2: 2-5
V4-3: Alle 12
V4-4: Alle 10

240 kombinationer: 480 kroner.


V5

V5-1: Alle 12
V5-2: Alle 10
V5-3: 1-3-6
V5-4: 3-4
V5-5: 10 Sharav (res. 6)

720 kroner.


Trio, løb 7

1: 10 Sharav
2: Alle 9
3: Alle 9

81 kombinationer.


Raket, systemspil 3 ud af 4

Løb 1: 2 Jubilance
Løb 2: 2 Little Sister
Løb 6: 3 Secret Emotion
Løb 7: 10 Sharav

4 kombinationer (indsats på 50 kroner = totalt 200 kroner).

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top