fbpx

Swipe nomineret til Breeders’ Cup

Som den første svenskopstaldede avlshingst i historien er Rävdansens Stuteris 4-årige Swipe (Birdstone) blevet anmeldt til den amerikanske Breeders’ Cup World Championship-serie. Hingsten står opstaldet til 20.000 SEK ved siden af Barocci, Philomatheia og Eishin Dunkirk.


Swipe (Birdstone - Avalanche Lily v. Grand Slam). Foto: Breederscup.com
Swipe (Birdstone – Avalanche Lily v. Grand Slam). Foto: Breederscup.com

“Vi blev enige om, at ved at nominere Swipe til Breeders’ Cup kan vi give de svenske opdrættere end chance på det amerikanske marked, idet en nominering til Breeders’ Cup er et stort plus, når man vil sælge en hest i USA”, skriver den amerikanske avlsguru Bill Oppenheim i en pressemeddelelse.

Det er Bill Oppenheims hustru, Lou Oppenheim, der har opdrættet Swipe. Hingsten var i 2015 den næsthøjest handicappede 2-årige hest i USA, kun overgået af den senere Kentucky Derby-vinder Nyquist, som også blev hans overmand i Breeders’ Cup Juvenile (G1).

“Lou og jeg sender også en hoppe til bedækning ved Swipe, og Rävdansen giver ham selv masser af opbakning, så måske sender vi også vores egne opdræt over til en løbskarriere i Sverige”, konkluderer Bill Oppenheim.

En Breeders’ Cup-nominering betyder, at alle føl efter den pågældende hingst automatisk vil være tilmeldt Breeders’ Cup-programmet i USA.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top