fbpx

12 længders sejr til Derbyaspirant

“Han er en stærk, entaktet type, som definitivt har haft godt af at komme ud over længere distance”. Sådan sagde træner Henrik Engblom efter søndagens overlegne sejr til 3-årige Eastwood. I hænderne på Per-Anders Gråberg vandt Mirio-sønnen med små 12 længder og står nu med to sejre på stribe.


Eastwood/Per-Anders Gråberg. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Eastwood/Per-Anders Gråberg. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Eastwood sejrede i 3-årsnovisen over 2100 meter dirt track, og denne gang var afstanden betydeligt større ned til Patrick Wahls Loop De Li/Elione Chaves i forhold til de to hestes seneste møde den 29. marts, hvor kun en hals kunne skille dem ad.

Eastwood havde ikke gjort det store væsen af sig som 2-årig eller i sin første start som 3-årig.

Desuden havde han problemer med startboksen, og han blev hævet med ni kilo for sin maidensejr senest.

Han skal nok en del højere op efter søndagens opvisning, men Henrik Engblom lader til at ligge lavt hvad forventningerne angår.

“Han står meldt i Derbyet, men det kan være han bare rækker til Consolation. Til gengæld er jeg sikker på, at han er endnu bedre på græs. Han er jo efter Mirio”, fortsatte han i Bro Parks vindercirkel.

Eastwood er ud af Woodman-datteren Withywood og dermed halvbror til kapable navne som Avonbear og Sir Benjamin.


Mumm Mumm De Mumm/Per-Anders Gråberg. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Mumm Mumm De Mumm/Per-Anders Gråberg. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Per-Anders Gråberg havde forinden allerede taget sin første dagssejr på ryggen af Bo Helanders 5-årige hoppe Mumm Mumm De Mumm, som på trods af næsten to års løbspause var yderst velforberedt og besejrede Magnetic South/Carlos Lopez i Silverlöpning over 1400 meter.

Mumm Mumm De Mumm vandt som 2-årig Stockholms Auktionslöpning, og hun slog både før og siden en række af årgangens bedste heste i Sverige. En skade satte dog en umiddelbar stopper for hendes løbskarriere, og meningen var, at hun skulle føres videre i avlen.

Gloria De Campeao-datteren har dog været svær at få i brunst, og derfor har nu genoptaget løbskarrieren i sin ejer og opdrætters træning.


Zamir/Ina Veronika Toverud. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Netop Bo Helander fik en opdrættersejr mere fra løbsdagen på Bro Park, da Sandra Brolins herlige kæmpe Zamir  fulgte op med at vinde Guldhandicap for lærling Ina Veronika Toverud. Zamir var denne gang helt overlegen og sejrede med fem længder foran Afaal/Per-Anders Gråberg og Banditos/Nelson De Souza.

Sejre blev der også til Jessica Olssons Superstitious/Annie Nilsson Lindahl, Catharina Vångs Magic Kitten/Therese Gustafsson og Andreas Anderssons fuldblodsaraber Assiaf/Fanny Olsson.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top