fbpx

Helander: “Én ting er at rejse, noget andet er at handle”

Bare 35 heste er til start i søndagens løb på Bro Park. Amatørtræneren Bo Helander, som tilmed både er opdrætter og medlem af Svensk Galopps bestyrelse, bidrager med to heste.


Mumm Mumm De Mumm. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Mumm Mumm De Mumm. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

”Det er kolossalt skuffende. Jeg kan ikke mindes noget tilsvarende”, siger Bo Hellander, som fik trænersejr i sin seneste start i onsdags, hvor Morning Glory vandt overlegent med seks længder.

Helander tvivler dog på ny trænersejr på søndag.

”Mumm Mumm De Mumm (1. løb – nr. 4) gør comeback efter halvandet års pause. Hun har haft en seneskade. Jeg er fuldt tilfreds med den i træningen, men det er altid svært at komme tilbage efter en så lang pause. Hun er en outsider”, synes Bo Helander.

Gloria De Campeao-datteren Mumm Mumm De Mumm vandt Svensk Galopps Auktionslöpning i Tommy Gustafssons træning, hvilket er hendes højdepunkt i karrieren hidtil.

”Kakamega (4. løb – nr. 3) har skuffet mig meget. Jeg købte hende i England sidste år. Hun ser fin ud når hun galopperer, men der mangler fart. Jeg ligger lavt”.

Bo Helander (til venstre) med Morning Glory efter onsdagens overlegne sejr på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Bo Helander (til venstre) med Morning Glory efter onsdagens overlegne sejr på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Kakamega var en af to heste, som Bo Helander købte sidste år på Breeze Up-auktion i Newmarket.

I næste uge drager en lang række svenske trænere og hesteejere med samme fly til netop Breeze Up auktion – denne gang i Doncaster.

”Jeg skal ikke dertil i år. Vi behøver flere heste i løbene i Sverige, hvilket jo klart afspejles af programmet på søndag, så det er kun positivt, at så mange trænere tager af sted. Nu er en ting at rejse, noget andet er at handle. Lad os nu se, hvor mange der købes hjem”, afslutter Bo Helander.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top