fbpx

Højere pris skræmmer ikke kunderne væk

”Helt forrygende. Meget, meget bedre i forhold til samme tidspunkt i fjor”. Den danske championopdrætter, Søren Hjorth Jensen, er nærmest euforisk omkring interessen for Stall Perlens avlshingst, Appel Au Maitre.


Appel Au Maitre/Fredrik Johansson.
Appel Au Maitre/Fredrik Johansson. Foto: Stefan Olsson.

”Der er kommet mange bookninger – også fra udlandet – men hingsten har vel også leveret indtil videre”, mener han.

Ældste årgang efter den tidligere Wido Neuroth-trænede champion er netop fyldt fire. Hingstens afkom har hidtil opnået 30 sejre og 4.602.722 kroner, anført af de to klassiske vindere Suspicious Mind og Appelina.

Appel Au Maitre bedækker i år til 2.000 + 15.000 kr – en prisstigning i forhold til i fjor, men slet ikke nok til at skræmme kunderne væk.


Godtnok og Elione Chaves vinder en sikker maidensejr foran Mont Rose. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Appel Au Maitre-double: Godtnok vinder foran Mont Rose. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Samtidig bugner det med kandidater til nye klassiske vindere. Mont Rose har tre sejre og 197.673 kroner inklusiv sejren i Produce Stakes, Godtnok vandt debuten med mersmag og lukkede 2-årssæsonen som fjerde i Skandinavisk Opdrætningsløb, Storm Wind afsluttede 2016 med sejr i Basnæsløb mens Steinway overvintrer som ubesejret efter sin imponerende debut.

”Appel Au Maitre har hidtil bedækket tre hopper i år. To er scannet i fol, den tredje genbedækkes i morgen”, siger Søren Hjorth Jensen tirsdag aften til GalopSport.


Hingstføl v. Appel Au Maitre ud af Xstase (Trempolino) i Irland.
Hingstføl v. Appel Au Maitre ud af Xstase (Trempolino) i Irland.

Det seneste afkom efter Appel Au Maitre kom hverken til verden i Danmark, Sverige eller Norge. Det skete til gengæld i Irland, hvor den tidligere mangedobbelte storløbsvinder Xstase (Trempolino) nedkom med en fuks hingst kl. 22.40 mandag aften.

Xstase, der ejes af Buck Racing, skal i år besøge Holy Roman Emperor (Danehill) på Coolmore.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top