fbpx

Føl efter Kingston Hill, Barocci og Jimmy Mack

Sveriges championstutteri, Rävdansen, har budt årets tre første føl velkommen til verden. “Nu mangler vi bare de næste 25, hvoraf de 15 finder sted i løbet af marts”, fortæller Ivan Sjöberg til GalopSport. 


Den første foling skete den 25. februar, hvor MecCom Klippan ABs avlshoppe Shine Today (Monarchos – Day To Shine v. Aldebaran) nedkom med et hingstføl efter Barocci (Deep Impact).

“Shine Today er halvsøster til sidste års svenske Derby-2’er, Ramstein, som ligeledes var født her på stutteriet. Hun fik i fjor et hoppeføl efter Eishin Dunkirk og i år besøger hun vores nye avlshingst, Breeders’ Cup Juvenile-2’eren Swipe”, siger Sjöberg.


Allerede dagen efter nedkom Almrin Racings 13-årige Made In Sweden (Songline – American Dollar v. Miesque’s Son) med et hingstføl efter den på Rävdansen opdrættede millionær Jimmy Mack (Eishin Dunkirk).

“Det er Jimmy Macks første afkom, og det første af i alt to føl vi venter efter ham i år. Made In Sweden er mor til to tidligere vindere, og hun skal igen i år bedækkes ved Jimmy Mack”, fortsætter Ivan Sjöberg, der sammen med Lars Almrin har givet Jimmy Macks første afkom arbejdsnavnet Big Mack.


Den 28. februar var turen kommet til Teleko Racings 7-årige Dea Kalejs (Eishin Dunkirk – Word In Spanish v. Funambule), som folede en hoppe efter Kingston Hill (Mastercraftsman).

Dea Kalejs var vinder som både 2- og 3-årig, heriblandt Diana Trial, og hun var desuden tredje i SM for 2-åriga og femte i Amacitalöpning.

Føllets far, Kingston Hill, vandt som 2-årig Racing Post Trophy (Gr.1) og fortsatte i sin klassiske sæson med at vinde St. Leger (Gr.1) og være anden bag Australia i Epsom Derby (Gr.1).

“Dea Kalejs har desuden en hoppeåring efter Footstepsinthesand og hun går nu enten til Swipe eller Barocci”.

“Vi mangler endnu 25 folinger, og det er en hektisk tid på stutteriet. Derfor har vi også tv-overvågning i seks af boksene for ikke at misse noget, og den næste vi venter på er Love’s Mirage, som er drægtig ved Barocci. Vores følfilm er optaget i vores indendørs paddock, idet der er meget regn og slud hos os i disse dage”, afslutter Ivan Sjöberg.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top