fbpx

Kæmpe Derby-drama i Tyskland

Ejeren af den tredjeplacerede Dschingis Secret i sidste års Deustches Derby nedlagde efter løbet protest eftersom første- og andenhestens ryttere anvendte deres pisk langt flere gange end de tilladte fem slag.

I første omgang blev protesten afvist, men nu har den tyske overvoldgift besluttet, at reglementets bestemmelser er overtrådt.

Grunden er, at en overtrædelse af de pågældende regler efter overvoldgiftens mening skal medføre diskvalifikation.

Afgørelsen er nu sendt tilbage til voldgiften for ny bedømmelse. Tyske jurister mener, at reglementet hurtigst muligt bør tydeliggøres, således at overtrædelse af piskereglerne automatisk medfører diskvalifikation.

Spørgsmålet er nu om de to førstplacerede skal rykkes ned efter tredjehesten eller sættes helt sidst.

Man kan nok forvente civile søgsmål fra de to førstplacerede hestes ejere, dersom det går som overvoldgiften har afgjort. 

I så fald er den endelige vinder af tysk derby 2016 næppe udråbt, når årets Derby skal løbes.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top