fbpx

Wilshire Boulevards første: Hoppeføl ud af Solvana

Den 19. februar kom det første føl til verden efter den danske avlshingst Wilshire Boulevard (Holy Roman Emperor). Det skete hos Eva Isacsson Sjunnesson på svenske Solbacka, hvor Stall EOS’ millionøse Solvana folede en velskabt hoppe.


Solvana med sit hoppeføl efter Wilshire Boulevard. Foto: Privat.
Solvana med sit hoppeføl efter Wilshire Boulevard. Foto: HorseNature.

Wilshire Boulevard vandt som 2-årig i A.P O’Briens træning Anglesey Stakes (Gr.2) og var placeret anden i Gimcrack Stakes (Gr.2) samt fjerde i Prix Jean Luc-Lagadere (Gr.1).

Han er trekvartbror til Zoffany (Dansili), som siden han gik i stutteriet på Coolmore er blevet betegnet som en ren sensation.

Med sine to første årgange er Zoffany blevet far til vindere af mere end 145 løb inklusiv Gruppe-1-triumfatoren Ventura Storm og de fem Gruppe-2-vindere Foundation, Illuminate, Knife Edge, Waterloo Bridge og Zodiac Ruler.

Wilshire Boulevard ejes af ScanVet Stallions og er nu gået i gang med sin anden sæson som avlshingst med base på York Stutteri i Hørsholm.


Wilshire Boulevards første afkom blev en hoppe ud af millionæren Solvana. Foto: Privat.
Wilshire Boulevards første afkom blev en hoppe ud af millionøsen Solvana. Foto: HorseNature.

Selkirk-datteren Solvana var igennem hele sin løbskarriere i træning hos Wido Neuroth på Øvrevoll.

Hun nåede som bedst et handicap på 90 med otte sejre og over 1,7 millioner svenske kroner på præmiekontoen.

Solvana er selv ud af Stall EOS’ klassiske vinder Simmering, en Mas Media-halvsøster til den tidligere topsprinter og avlshingst Hot Run (Commanche Run).

Også Simmering var i træning hos Wido Neuroth, og det er nok ikke helt usandsynligt, at også Wilshire Boulevards første afkom om et par år er at finde på Neuroths træningsliste.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top