fbpx

Olsen løfter sløret for nyt svensk setup

Bent Olsen er på vej ud af vintermånederne uden at have hvilet på laurbærrene, og med 48 heste i stalden lancerer den danske championtræner et nyt setup til den kommende sæson.


Bent Olsen, Rafael de Oliveira og Isabelle Lind Laurenborg med tophoppen Hoku. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp
Bent Olsen, Rafael de Oliveira og Isabelle Lind Laurenborg med tophoppen Hoku. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

”Kort og godt skal vores heste ud på markant flere rejser i forhold til tidligere”, siger Bent Olsen til GalopSport.

“Jeg har derfor planlagt, at vi praktisk talt vil være til stede på Bro Park hver eneste gang der løbes deroppe, og jeg har indgået aftale med min søn, Mikkel, om at der er en stor transport klar til at køre mod Stockholm en gang om ugen igennem hele sæsonen”.

”Indskuddene til løbene i Sverige er betragteligt mindre end i Klampenborg, så mine kunders udgifter ved at starte deres heste på Bro Park er rent faktisk de samme som hjemme på Klampenborg, når vi har flere heste med i transporten”.

“Og så er præmiepengene selvfølgelig også en kæmpe faktor i regnestykket”, forklarer Olsen, som ligeledes vil øge antallet af startende heste på Jägersro. En plan som deles af Klampenborg-kollegaen Søren Jensen.

”Jägersro ligger lige ovre på den anden siden af Øresundsbroen. Vi har mange importer i stalden, og i modsætning til på de danske baner findes der mange attraktive løb til disse heste i Sverige”, konstaterer Bent Olsen, som med sit nuværende materiale dog heller ikke får problemer med at fylde godt op i felterne på sin hjemmebane.


“Konkurrence er sundt og udviklende for sporten”

Svensk Galopps sportschef, Dennis Madsen, er ikke uventet glad for den danske træners udvidede planer:

“Det er vi selvfølgelig utroligt glade for. Vi ønsker jo, at vores løb er så konkurrencedygtige og spændende som muligt for vores publikum og spillere. Konkurrence er sundt og udviklende for sporten”.

“Samtidigt er det vores mål, at vi skal have flere startende heste i løbene, og det får vi ikke uden gæster fra udlandet”.

“Når det er sagt, så vil jeg også understrege at det på ingen måde er godt for Sverige, hvis vi dræner løbene i Danmark og Norge for startheste. Det er ikke godt for nogen. At der er gode penge i løbene i Sverige burde dog betyde, at offervilligheden til at investere i heste stiger – ikke bare i Sverige, men også i vores brødrelande”, siger Madsen fredag morgen til GalopSport.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top