fbpx

To hopper til Danmark på sidstedagen af Goffs February Sale

Efter lutter norske indkøb på de to første dage af Goffs February Sale, kom Danmark på banen på den sidste handelsdag i Irland. Her sikrede Nina Falck og Gert Larsens Stald Jupiter sig en drægtig avlshoppe efter Pivotal, mens York Stutteri erhvervede en helsøster til Breeders’-vinderen Hi Finn og den norske Derby-2’er Pas De Secrets.


Black Tornado (Pivotal). Foto: GalopSport.
Black Tornado (Pivotal). Foto: GalopSport.

Nina Falck og Gert Larsen købte lot 504, den 9-årige hoppe Black Tornado (Pivotal – Karmifira v. Always Fair). Hun er i fol ved Rathasker Studs avlshingst Anjaal (Bahamian Bounty) med termin den 28. marts. Black Tornado er ustartet, men allerede med sit første afkom har hun produceret en vinder i Frankrig i form af Commemoration (Bushranger), og hendes nu 3-årige datter Fluorescent Rock (Rock Of Gibraltar) har startet placeret i fjor.

Desuden har Black Tornado en 2-årig hoppe efter Big Bad Bob og en nybleven hoppeåring efter Tagula. Hidtil er det altså blevet til fire hoppeføl på stribe.

Black Tornados mor, Kamifira (Always Fair), er Listed-vinder i Frankrig, hvor hun ligeledes var anden i Fransk 1000 Guineas (Gr.1). Udover Black Tornado har Kamifira produceret Smart Strike-datteren On Verra, som bl.a. var anden i Prix Marcel Boussac (Gr.1). Se katalogsiden.


Rivers Run (High Chaparral). Foto: GalopSport.
Rivers Run (High Chaparral). Foto: GalopSport.

Senere på dagen var det York Stutteris tur til at handle, og det blev den 5-årige hoppe Rivers Run (High Chaparral – Quiet Waters v. Quiet American), der er vinder over 2400 meter i England for sin træner Ralph Beckett.

Rivers Run er helsøster til forrige års vinder af Breeders’ Prize Classic på Øvrevoll, Hi Finn, og sidste års norske Derby (L)-2’er Pas De Secrets. Begge heste ejes af Stall Perlen og trænes af Wido Neuroth.

Og York Stutteri er ikke ubekendt med familien, idet de faktisk allerede ejer de tre helsøskendes mor, Quiet Waters, som blev købt for 35.000 euro på Goffs November Breeding Stock Sale i 2015.

Quiet Waters er nu i fol ved Juniper Tree (Galileo), og så er hun i øvrigt selv halvsøster til Gruppe-3-vinderen Summertime Legacy (Darshaan), som igen er mor til Gruppe-1-vinderne Mandaen og Wavering, mens mormoderen Zawaahy er en vindende halvsøster til Epsom Derby (Gr.1)-vinderen Golden Fleece. Se katalogsiden.

De to nyerhvervede danske avlshopper ankommer allerede i næste uge til Fyn og Nordsjælland.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top