fbpx

Debat: Kommentar fra Hans Erik Westerberg til Tom Christensen.

Kære Tom

Ligesom dit forrige indlæg meget kloge og rigtige betragtninger som jeg er helt enig for så vidt ridepenge, medens dit forslag om kvoteringen af udenlandsk opdræt virker lidt bureaukratisk.

At Sverige slet ikke har opnået den målsatte kvalitetsforbedring er uomtvisteligt. Avl er som du skriver også et “numbers game” og derfor er sandsynligheden for at avle en international tophest i Skandinavien uden A.I. (kunstig befrugtning) ringe.

I dag læser jeg så dit forslag til omfordeling af opdrætterpenge og må igen erklære mig enig. Det må da være kvaliteten som primært skal belønnes og ikke gamle handicappere.

I øvrigt kan man spørge sig hvordan der kan skaffes heste nok i løbene fremover med det faldende opdræt. Skal man tænke anderledes og udskrive veldoterede årgangsløb for importer?

De heste af kvalitet som i dag importeres til Danmark er henvist til at søge sine opgaver i Norge og Sverige, bortset fra Jyllandsløbet som er åbent.

Mon ikke Dansk Galops bestyrelse bliver inspireret af disse tre velgennemtænkte og vægtige indlæg om dansk galopsports vilkår i fremtiden?

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top