fbpx

Madsen: “Vigtige skridt i det skandinaviske samarbejde”

Storløbspropositionerne for 2017 er nu udkommet i både Sverige, Norge og Danmark. Dermed er datoerne for den kommende sæsons storløbsdage faldet på plads, og ifølge Svensk Galopps sportschef, Dennis Madsen, har koordineringen mellem de tre skandinaviske lande haft høj prioritet.


Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Andreas Tapia Dalbark og Max W. Friberg i vægtrummet på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

“Jeg synes, at vi har taget nogle vigtige skridt i det skandinaviske samarbejde. Det har frem for alt drejet sig om, at få koordineret storløbsprogrammet optimalt, og det synes jeg, at vi er lykkedes med i stor udstrækning”, siger Madsen lørdag eftermiddag til GalopSport.

“Der vil selvfølgelig altid være punkter, som man kan diskutere, men dette er det bedst mulige setup for 2017”.

“Derudover har det været vigtigt for Svensk Galopp, at levere god sport på vores allerstørste dage. En nyhed er derfor et stayerhandicap på Derbydagen, som forhåbentlig kan højne det sportslige niveau i lighed med sidste års Sommarhandicap og Bro Park Festival Handicap”.


Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

“Samtidig er millionopgøret Magic Million en ny 2-årssatsning med sponsorat fra Jockeyklubben. Der er i første omgang tale om en 1-årig aftale, men jeg håber selvfølgelig, at den kan blive forlænget”, forklarer Dennis Madsen.

Isoleret set fra svensk side ligger satsningen først og fremmest på de klassiske løb på henholdsvis Jägersro og Bro Park, og det bliver endnu vildere med den svenske Derbyserie for 2018, hvor der skal kæmpes om mere end ni millioner kroner fordelt på løbene Svenskt Derby, Voterlöpning, Svenskt Oaks, Hurricanelöpning, Bro Park Trial, Altamiralöpning, Sofierolöpning, Derby Trial, Derby Consolation og Derby Day Sprint.

Derudover rides der i 2018 om en million svenske kroner i både Jockeyklubbens 2000 Guineas og Svenskt St. Leger, mens der i Dianalöpning (1000 Guineas) er rekordstore 1,4 millioner i samlet præmie.


Storløbspropositioner 2017

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top