fbpx

Tredobbelt storløbsvinder fik hoppe efter Born To Sea

Natten til lørdag kom årets tredje føl til verden på York Stutteri, da millionøsen Edge Of Eternity (Academy Award)  nedkom med en hoppe efter den Breeders’-nominerede irske avlshingst Born To Sea (Invincible Spirit).


Hoppeføl v. Born To Sea - Edge Of Eternity (Academy Award). Foto: York Stutteri.
Hoppeføl v. Born To Sea – Edge Of Eternity (Academy Award). Foto: York Stutteri.

9-årige Edge Of Eternity, der ejes af York Stutteri og Chris Cordrey, vandt som 2-årig både Dansk Galops Auktionsløb og Skandinavisk Mesterskab for 2-årige, og som 3-årig fulgte hun op med at vinde Breeders’ Prize Sprint.

Desuden var hun anden i Breeders’ Trophy Juvenile, Norsk Kriterium og Skandinavisk Mesterskab for 3-årige.

Og Edge Of Eternity har det ikke fra fremmede. Hun er nemlig ud af den nyere tids mest succesfulde danske moderlinje som datter af Mowerina-vinderen All Right (Always Fair).

Dermed er hun også søster til Jyllandsløbsvinderen Lady Clementine (Richard Of York), som selv er mor til Derbyvinderen Sir Henry og de øvrige klassiske vindere Harbour Light og Beaufort Twelve.

Lady Clementine er desuden mormor til forrige års danske Derbyvinder, Manacor.


Edge Of Eternity. Foto: Roger Svalsrød / hesteguiden.com
Edge Of Eternity. Foto: Roger Svalsrød / hesteguiden.com

Edge Of Eternity fik sit første føl i 2015, hingsten Gemstone (Mingun), og i fjor blev hun sendt tom til Irland for at blive bedækket ved Tsui-familiens Born To Sea. Born To Sea, der var Listed-vinder og anden i Irish Derby (Gr.1), er halvbror til både Galileo og Sea The Stars, og han står i dag opstaldet på Aga Khans Gilltown Stud ved siden af netop Sea The Stars.

Born To Sea blev i fjor tilmeldt den skandinaviske Breeders’-serie for føl født i 2017, og han havde samtidig sin første årgang på banerne – heriblandt Gruppe-3-vinderen Sea Of Grace og de Listed-placerede Born To Be og Star Of Rory.

I Skandinavien stod Born To Sea for to vindere i form af Seatown og Roxy Sky.

“Edge Of Eternity går nu til Juniper Tree”, fortæller York Stutteris manager Alexander Elsass til GalopSport.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top