fbpx

Frankrig: Ny regel giver kvindelige ryttere to kilos lettelse

Et fransk pionerprojekt har set dagens lys med indførelsen af to kilos lettelse til kvindelige ryttere i godt 90% af samtlige landets væddeløb. Den nye regel tages i brug 1. marts og forventes at give et signifikant boost til de godt 100 kvindelige ryttere i Frankrig.


Nio av söndagens ryttare och lagledare, från vänster på bakre raden: Maija Vance, Danielle Johnson, Fanny Olsson, Anna Pilroth, Annie Nilsson Lindahl, Josefin Landgren, Inez Karlsson, Chantal Sutherland-Kruse, Malin Holmberg. Foto: facebook.com/BroPark.
Ni af deltagerne i Bro Parks internationale turnering for kvindelige ryttere på indvielsesdagen i 2016: Fra toppen og venstre mod højre Maija Vance, Danielle Johnson, Fanny Olsson, Anna Pilroth, Annie Nilsson Lindahl, Josefin Landgren, Inez Karlsson, Chantal Sutherland-Kruse, Malin Holmberg. Foto: facebook.com/BroPark

I en pressemeddelelse siger France Galops vicepræsident, Jean-Pierre Columbu, fredag eftermiddag: “Det vil opmuntre ejere og trænere til at give chancen til de mange kvinder som arbejder i væddeløbsstalde. Kvinderne træner hestene om morgenen, og nu kan de også få chancen for at ride dem i løb om eftermiddagen”.

Én af de verdensberømte fortalere for vægtlettelse til kvindelige jockeys er Storbrittaniens mangedobbelte forhindringschampion, Tony McCoy, der efter sin afsked i november 2015 bl.a. udtalte, at mens kvinder formår at ride taktisk lige så godt som mænd, så vil de altid have en fysisk bagdel, og derfor burde de have en vægtlettelse på samme måde som en hoppe får vægtlettelse i forhold til en hingst.

I Storbritannien vurderes det allerede nu, om den nye franske regel kan medføre så stort et pres på The British Horseracing Authority, at reglerne også her vil blive ændret indenfor en overskuelig fremtid.

Og så er der spørgsmålet om hvordan de tre skandinaviske lande stiller sig, hvilket selvfølgelig bliver interessant at følge med i.

Vægtlettelsesreglen gælder ikke i Gruppe- og Listed-løb, men i stort set alle andre i flad- og forhindringsopgør.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top