fbpx

Nyt satsende år er begyndt for Fellowship Racing

Det svenske syndikat Fellowship Racing fik en flot afslutning på 2016, da nu 3-årige Garnett den 18. december aflagde sin maidentitel med tre længder til nærmeste konkurrent på Bro Park. “Og vi indleder 2017 med at sende vores fire avlshopper til bedækning på Coolmore”, fortæller primus motor Jesper Kask til GalopSport.


Garnett besejrer Bankette og El Gordo. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Garnett vinder i Fellowship Racings farver. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

De fire hopper er Kriteriumsvinderen Wellness (Sakhee), 1000 Guineas-vinderen Havannas Dream (Lord Shanakill), Garnetts mor Goldinova (Touch Gold) samt nyerhvervede Tumooh (Authorized), som Fellowship Racing købte for 15,000 euro på Goffs November Breeding Stock Sale for et par måneder siden.

“Tumooh er i fol ved den dobbelte Gruppe-1-vinder Tamayuz med termin den 10. marts. Hun blev i Irland efter vi købte hende, og hun skal genbedækkes derovre inden vi tager hende hjem sammen med føllet”, siger Kask, som har valgt en af Coolmores nye avlshingste til hoppen.

“Hun går til Street Cry-sønnen Pride Of Dubai. Han var dobbelt Gruppe-1-vinder som 2-årig i Australien og er nært relateret til speed-hingste som Invincible Spirit og Kodiac”. Pride Of Dubai introduceres til en bedækningstakst på 15,000 euro.


Power (Oasis Dream) vandt bl.a. National Stakes (Gr.1) som 2-årig. Foto: Coolmore.ie
Power (Oasis Dream) vandt bl.a. National Stakes (Gr.1) som 2-årig. Foto: Coolmore.ie

Både den norske 1000 Guineas-vinder Havannas Dream og den svenske Kriteriumsvinder Wellness skal til Oasis Dream-sønnen Power, der i fjor havde sin første årgang på banen med fire Stakes-vindere til følge. Power vandt selv National Stakes (Gr.1) som 2-årig og Irish 2000 Guineas (Gr.1) som 3-årig.

“Power bliver ud fra hvad jeg erfarer anmeldt til den skandinaviske Breeders’-serie, så han er et spændende valg. Wellness venter også føl efter Power i år, mens Havannas Dream er i fol ved Racing Post Trophy- og St. Leger-vinderen Kingston Hill”, informerer Jesper Kask.

Den norske 1000 Guineas-vinder Havannas Dream skal bedækkes første gang i 2016. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Den norske 1000 Guineas-vinder Havannas Dream. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Endelig er der Goldinova, hvis første afkom Garnett (Eishin Dunkirk) er trådt ind i 2017 med masser af forventninger knyttet til sig. “Hun har en 2-årig datter i år efter Reliable Man og en hingsteåring efter So You Think, men hun blev ikke sat i fol i fjor og kommer derfor tom til Irland, og valget er faldet på Footstepsinthesand”.


Jesper Kask ses yderst til venstre med sit team Fellowship Racing efter Garnetts sejr på Bro Park i december. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Jesper Kask ses yderst til venstre med sit team Fellowship Racing efter Garnetts sejr på Bro Park i december. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

“Vi fik en god start som opdrættere med Garnett og Magic Johnson, som begge viste kapacitet i fjor, og de bør have en chance for at kunne blande sig i årgangstoppen blandt de svenskopdrættede. Og så ser vi selvfølgelig også frem til auktionen, hvor vi i år skal sælge Wellness’ og Goldinovas åringer efter Power og So You Think”, afrunder Jesper Kask.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top