fbpx

Stortalentet Golden Dollar er død

Hans Adielssons stald på Jägersro er ramt af sorg efter tabet af 2-årshoppen Golden Dollar, som i oktober vandt SM for 2-årige på Bro Park og var på vej ud af 2016 med et handicap på 80.


Golden Dollar besejrer Danny K. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Golden Dollar besejrer Danny K i SM 2-åriga. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

”Det er vældig, vældig trist”, siger Hans Adielsson i telefonen onsdag aften. “Hun fik kolik, og der var intet at gøre. Det er sjældent, at kolik medfører en dødelig udgang, men det gjorde det desværre i dette tilfælde”, sukker den tidligere skandinaviske championtræner.

Golden Dollar indledte karrieren med en overlegen debutsejr hjemme på Jägersro, og efter to andenpladser bag topnavne som Victor Kalejs og Lady Of Course samt en fjerdeplads i Breeders’ Trophy Juvenile bag Delacroix, blev Eishin Dunkirk-datteren storløbsvinder med sejren i de svenske mesterskaber, halvanden længde klar af favoritspillede Danny K.

En præstation, der gav hende et generalhandicap på 82, inden hun blev sænket to kilo efter to præstationer uden for præmierækken i Svenskt Kriterium og Manoustielöpning på Jägersro.

Golden Dollar havde indløbet 464.600 svenske kroner inklusiv bonuspræmier, da hun blev blev pakket sammen for sæsonen.

”Men livet skal jo gå videre. Ejerne, Maj-Lis og Jan Marttorp, har været med i sporten i mange år, og de har heldigvis forståelse for, at sådanne ting også kan forekomme”, konstaterer Hans Adielsson.

Golden Dollar var opdrættet af Pernilla Nilsson, en af de mest fremgangsrige opdrættere i Skandinavien.

Hoppen var søster til fire øvrige vindere, hvoraf hun afgjort var den mest talentfulde.

Det seneste skud på stammen ud af moderen, Solid Snake, er en snart 2-årig mørkebrun helbror til Golden Dollar med navnet Snake Lake.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top