fbpx

Hjortebo køber moderen til norsk Derbyvinder

Stutteri Hjortebo, der afslutter 2016 som det i særklasse mest vindende stutteri i både Danmark og Norge, og som lige nu kæmper en tæt duel med Rävdansen om det svenske championat, handlede tirsdag to ifolede hopper igennem Morten Buskop på Arqana.


Old Pal og Per-Anders Gråberg. Foto: Horseracing.dk.
Old Pal og Per-Anders Gråberg. Foto: Horseracing.dk.

Den første var lot 619, den 12-årige Halling-datter Syllable, der i forvejen er mor til den norske Derbyvinder fra 2012, Old Pal (Soldier Hollow), samt tre øvrige vindere. Foruden sejren i Norsk Derby (L) vandt Niels Petersen-trænede Old Pal også Pokalløb (L) i Klampenborg, inden en skade i walkeren få dage inden Scandinavian Open satte en stopper for resten af løbskarrieren. Inden ankomsten til Norge havde Old Pal gjort sig stærkt bemærket i den tyske 2-årselite.

Syllable er ud af Danehill-hoppen Quarter Note, der bl.a. vandt det franske Gruppe-3-opgør Prix de la Grotte, og mormoderen er den franske 2-årschampion og dobbelte Gruppe-3-vinder Qirmazi, som desuden var anden i Prix Morny (Gr.1) og Prix Salamandre (Gr.1), samt tredje i Prix Saint-Alary (Gr.1).

Syllable kommer til Danmark i fol ved Monsun-sønnen Manduro, der i Andre Fabres træning bl.a. vandt Prix Jacques le Marois (Gr.1) og i avlen hidtil er far til seks individuelle Gruppe-1-vindere. Se katalogsiden.


Reliable Man.
Reliable Man.

Senere på dagen fik Buskop hammerslaget på lot 779, den 3-årige Noblesse Oblige, en ustartet  Alfred Nobel-halvsøster til to vindere og med masser af Black Type under andenmoderen Belle De Cadix (Law Society).

Samtidig er Noblesse Oblige i fol ved den franske Derbyvinder Reliable Man (Dalakhani), hvis føl igen i 2017 er tilmeldt den skandinaviske Breeders’-serie. Se katalogsiden.

“Vi har i realiteten alt for mange avlshopper, og vi burde nok skære ned i stedet for at opruste, men vi kunne ikke sige nej til dagens to handler, når det var muligt at købe hopperne til de priser”, fortæller Søren Hjorth Jensen til GalopSport. Syllable og Noblesse Oblige kostede henholdsvis 9,000 og 5,000 euro.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top