fbpx

Bank Of Burdens lillesøster til Danmark

York Stutteri sikrede sig på sidstedagen af Goffs November Foal Sale et hoppeføl efter Zoffany og ud af Pivotal-datteren Wewantitall. Føllet er dermed halvsøster til både Bank Of Burden, Rock Of Ridd og årets svenske Derbyvinder, Duke Of Burden.


Zoffany-hoppen, der er født den 22. januar i Irland og blev fremstillet af Seskin Stud, kostede 50.000 euro og er det 10. føl ud af vindende Wewantitall, hvoraf otte har startet og seks vundet.

Bank Of Burden gik for kort tid siden på pension med 19 sejre og 9,9 millioner svenske kroner på præmiekontoen.

Han blev skandinavisk champion i både 2012, 2013 og 2014 og hjemtog i alt 11 Gruppe-3-løb.


Rock Of Ridd på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Rock Of Ridd på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Også Bank Of Burdens lillesøster, Rock Of Ridd (Antonius Pius), kan kalde sig skandinavisk champion.

I 2013 vandt hun fem gange, heriblandt Norsk 1000 Guineas på Øvrevoll, og hun fortsatte med at blive endnu bedre som 4-årig med sejre i bl.a. Margareta Wettermarks Minneslöpning (L), Semb Hovedgård Hoppeløp (L) og Jockeyklubbens Avelslöpning.

Rock Of Ridd gik i avlen i fjor og havde kort før hendes lillesøster skiftede over på danske hænder også selv et føl til salg på Goffs.

Det var lot 1109, en brun hingst efter Camelot, som blev solgt for 66,000 euro til Whitehall Stud.


Duke Of Burden på vej mod sejren i Svenskt Derby 2016. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Duke Of Burden på vej mod sejren i Svenskt Derby 2016. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Endelig er Wewantitall også mor til dette års svenske Derbyvinder, Duke Of Burden (Footstepsinthesand), som senest var anden i Breeders’ Prize Classic på Øvrevoll og samtidig rundede 1,3 milloner i samlet præmiesum efter blot ni karrierestarter.

Duke Of Burden er – indtil York Stutteris nyerhvervede Zoffany-datter rammer væddeløbsbanen – Wewantitalls eneste startende repræsentant, men Wewantitall er sammen med Rock Of Ridd fortsat aktiv i avlen, og begge hopper venter nu føl ved Derbyvinderen Australia (Galileo), som i øvrigt er tilmeldt den skandinaviske Breeders’-serie for føl født i 2017.

Det nyindkøbte hoppeføl kommer allerede i næste uge til Danmark sammen med de tre øvrige føl, som York Stutteri i ugens løb har fået hammerslag på i Irland.

Salgsugen på Goffs fortsætter fredag og lørdag med auktion over avlshopper.

Katalogside: Goffs November Foal Sale, lot 1147.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top