fbpx

Væddeløbsdebut til Thore Hammer på søndag

På søndag rider 17-årige Thore Hammer-Hansen sit første væddeløb. Det sker kl. 15.45 i Dortmund på ryggen af 4-årige Living Daylight, som trænes af den unge rytters far, Lennart Hammer.


Thore Hammer. Foto: Privat.
Thore Hammer. Foto: Privat.

Løbet er et handicap over 2000 meter, og Thore bliver på trods af sin indledende status som amatørrytter sendt direkte ud i et opgør mod professionelle ryttere som bl.a. Jozef Bojko, Michael Cadeddu og Filip Minarik.

Living Daylight blev for kort tid siden købt for 11,000 euro på auktion til Turf Club Baden, og han kommer ind i løbet med to andenpladser på stribe.

“Thore har fik sin amatørrytterlicens i oktober, og han havde i forløbet op til licensprøven tilbragt en del tid hos min kollega Peter Schiergen i Köln”, fortæller Lennart Hammer fredag formiddag til GalopSport.

Lennart Hammer, der som Gruppe-1-vindende jockey er én af dansk galopsports største profiler nogensinde, vandt selv mere end 1000 sejre på verdensplan.

Han tilbragte det meste af sin karriere i Tyskland, men formåede alligevel også at hjemføre en række store trofæer i Skandinavien – heriblandt Svenskt Derby med Zenato og Norsk Derby med både Bye Bye Loev og Negra Del Oro.

Thore Hammer, der både taler og skriver flydende tysk, dansk og engelsk, har altid været en aktiv del af sine forældres liv og karriere indenfor galopsporten, og at han i en alder af 17 år har en ridevægt på 54½ kilo tyder på, at han en dag også får muligheden for at jagte en professionel jockeykarriere.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top