fbpx

Jägersro, onsdag: “Topchance til Barny”

Træner Henrik Engblom har haft en ny, glimrende sæson. Onsdag gæster han Jägersro med en af staldens fløjheste, 3-årige Barny, som er med til at indlede V4-spillet kl. 12.20.


Barny vinder på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Barny vinder på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

”Barny møder betydeligt enklere modstand i forhold tidligere på sæsonen. Han har været placeret i årgangsløbene og tjent over 300.000 kroner”, indleder Henrik Engblom.

“Onsdagens distance er lige i det korteste, men han er en ukompliceret hest, så jeg forventer at det går alligevel. Det skal helst ikke gå for stærkt undervejs, for han taber under alle omstændigheder nogle længder fra start. Barny har prøvet Jägersros underlag tidligere, og det fungerede fint. Jeg kan kun se ham som en topchance”, mener den svenske træner, som aktuelt står med 27 heste i træning.

Engbloms anden deltager på Jägersro er ligeledes 3-årige Love To Love, som rides af amatørrytteren Melissa Juneskans.

Henrik Engblom. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Henrik Engblom. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

“Love To Love træner fortsat godt, men resultaterne er udeblevet i løbene på det seneste. Hun er sænket i handicap, og kan bestemt matche de heste hun møder her, hvis blot hun løber op til sin træningsform. Et usikkert kort”, erklærer Henrik Engblom, som i søndags vandt begge de forhindringsløb han stillede op i ved Göteborgs sæsonfinale.

Engblom sejrede i første omgang med Are Hyldmos hæderskæmpe Omoto Sando i Ormus Memorial over 4200 meter, og derefter med Tobias Hellgrens Hightower i Booster Häck. To sejre der tilsammen var 70.000 kroner værd.


Spiller du på andre sportsgrene end galop? Hos Betfair kan du med en promokode få 100% i opstartsbonus på op til 3.000 kroner på din første indbetaling! Læs mere om hvordan du opretter dig på Betfair og aktiverer din Betfair Promokode her.


Lennart Jr Reuterskiöld. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp
Lennart Jr Reuterskiöld. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Onsdagen på Jägersro byder foruden et V4-spil med 42 heste på to maidenopgør for den yngste årgang. I toppen af Jägersros trænerstatistik kæmper Reuterskiöld-brødrene Lennart Jr og Fredrik indædt om championatet, og lige nu er Junior 330.000 kroner foran når man medregner de svenske hesteejerpræmier.

330.000 kroner er dog ikke så meget på Jägersro, hvor der fortsat er store penge at uddele i bl.a. Svenskt Kriterium senere på måneden.

I det første af onsdagens maidenløb, Mile Maiden over 1600 meter, sadler Junior duoen Momentum og Mrs Kiesza. Jacob Johansen sidder op på debutanten Momentum, hvilket er en mulig indikation på styrkeforholdet imellem de to heste. Fredrik Reuterskiöld sadler ligeledes debuterende Arctic Run i jagten på førstepræmiens 60.000 kroner.

10 heste er med i dagens afsluttende opgør, Rebecca Maiden over 1200 meter, hvor der igen er 100.000 i samlet præmiesum med 60.000 til vinderen. Her kommer Junior med en trio i form af Sandtastic, Dorcia og Green Dunkirk. Også her kan Jacob Johansen være nøglen til den bedste i trioen, og han sidder op på sidstnævnte – en debuterende helbror til sidste års store 2-årsstjerne i svensk galopsport, Dolly Dagger.

Fredrik Reuterskiöld er til gengæld ikke repræsenteret i dette opgør.


Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Et yderligere kig på Jägersro-statistikkerne viser, at netop Jacob Johansen har et solidt forspring i jockeychampionatet. Johansen har indtil videre redet 26 vindere, hvilket er ni mere end Elione Chaves på andenpladsen.

Blandt lærlingene fører Annie Nilsson Lindahl med syv sejre, hvilket er to mere end Josefin Landgren. Amatørrytterchampionatet ligner en ren gyser mellem Nathalie Johnsson, Kate Alvesparr og William Segovia, idet kun en enkelt sejr skiller førstnævnte fra de to øvrige.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top