fbpx

Gruppe-1-triumfer for Thunder Snow og Waldgeist

Den europæiske galopsæson synger på sidste vers for så vidt angår storløb, men søndag blev der på St Cloud i Paris afviklet to vigtige Gruppe-1-opgør for de toårige heste. Begge doteret med €250.000 i præmiesum.


Thursday Snow.
Thunder Snow.

Criterium International var over 1400 meter og her vandt Godolphins engelsktrænede Helmet-søn Thunder Snow en sikker sejr med fem længder. Belgiske Christophe Soumillon sad i sadlen og red et klogt løb ved de udvendige rails, hvor banen var bedst.

Thunder Snow trænes af Saeed bin Suroor i Newmarket, som for en måneds tid fyrede sin faste staldjockey James Doyle og nu vælger forskellige ryttere fra gang til gang. Den anden Godolphin-deltager, Bay of Poets, som trænes af Charlie Appleby, blev sidst med William Buick efter at have ageret som  pacemaker.


Waldgeist.
Waldgeist.

Criterium de St Cloud over 2000 meter havde 13 startende, hvoraf kun de to var fransktrænede. Træner Aidan O’Brien havde hele fem deltagere med, men Frankrigs mangeårige championtræner Andre Fabre viste hvor skabet skal stå gennem en sikker sejr for Waldgeist (Galileo – Waldlerche v. Monsun).

Waldgeist vandt i sin debut på Chantilly og var derefter tredje i Prix de Conde (Gr.3) bag Frankuus, som han slog i dag. Waldgeist sejrede sikkert for Pierre-Charles Boudot med en længde foran Godolphin’s Best Solution (Kodiac) med Christophe Soumillon. På tredjeplads kom favoritten Capri (Galileo) fra Coolmore.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top