fbpx

Niels kaster ikke håndklædet i ringen

Niels Petersen blev i går passeret af Bent Olsen i kampen om trænerchampionatet i Klampenborg. Stillingen er hårfin inden finaledagen søndag den 6. november: Olsen fører med 650 kroner!


Niels Petersen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Niels Petersen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Mont Roses sejr i Produce Stakes og Call Of Dutys andenplads i Skandinavisk Grand Prix, var hovedårsagen til, at det det endelig lykkedes for Olsen at lukke det store hul, som Niels Petersen fik på Derbydagen i begyndelsen af august.

Efter lørdagens ni opgør på Klampenborg er Olsen oppe på 1.527.150 kroner mod Petersens 1.526.500.

luDét der for bare en måneds tid siden lignede et sikkert championat for Skandinaviens regerende championtræner, ser nu ud til at være smuldret, men Petersen oplyser søndag eftermiddag til GalopSport, at han ikke kaster håndklædet i ringen.

”Flere af mine hesteejere har givet mig opbakning til at forsøge at vinde titlen”, siger han.

“Jeg udtalte jo til GalopSport for nylig, at jeg ikke ville bruge mine kunders heste for at opnå en personlig målsætning, men det har flere sagt, at jeg endelig skal gøre”.

”Jeg får nok aldrig chancen igen for at komme slå Bent Olsen i Klampenborg, og med kundernes opbakning gør jeg nu et reelt forsøg”, fortsætter Niels Petersen.

“Jeg har flere 2-årige i stalden, som godt kan bruge et græsløb, og der er også nogle af de ældre som jeg kan tage med til finaledagen”.


Bent Olsen, Jacob Johansen og Mont Rose. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Bent Olsen, Jacob Johansen og Mont Rose. Foto: Burt Seeger / US Photo.

“Det er Bent Olsen, Danmarks førende galoptræner”, siger titelforsvareren med et stort grin, da GalopSport fanger ham kort efter samtalen med Niels Petersen.

Præsenteret for Petersens plan siger Bent Olsen med ophøjet ro:

“Græsbanen har taget meget imod de store mængder regn, og efter ni løb i går er den ikke længere så god at løbe på. Jeg har givetvis heste til de fleste af finaledagens løb, men jeg kommer ikke til at starte en hær af heste. Det er hårde vilkår, især for de 2-årige, og vi har haft mange store heste i stalden i år, som ikke vil bryde sig om at komme ud under de nuværende forhold”.

På tirsdag meldes der til finaledagen, hvor championatskampen givetvis når kogepunktet. Niels Petersen kan samtidig blive den første norske licenshaver, som vinder trænerchampionatet i Klampenborg.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top