fbpx

Amie Noire sluttede på toppen

Wido Neuroth havde forud for søndagens Coolmore Matchmaker Stakes (L) annonceret, at dette ville blive Amie Noires svanesang. Og den 5-årige Soldier Of Fortune-datter fik lov at slutte på toppen efter en sikker sejr over ærkerivalen Icecapada til førstepræmiens 300.000 kroner.


Amie Noire/Jan-Erik Neuroth på vej mod sejren i Coolmore Matchmaker Stakes (L). Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Amie Noire/Jan-Erik Neuroth på vej mod sejren i Coolmore Matchmaker Stakes (L). Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Amie Noire fik serveret en helt perfekt indvendig rejse af sin faste makker, Jan-Erik Neuroth, og det lykkedes aldrig for Icecapada at få rigtig kontakt i opløbet.

Amie Noire vandt løbet med to længder, hvorefter Icecapada akkurat klarede sig hjem til andenpladsen foran vinderens staldveninde Shalalee og den engelske gæst, Brandybend.

Det var Amie Noires tredje sejr i årets seks starter, som desuden også tæller en andenplads i Stockholms Stora Pris (Gr.3).

Karrieren blev afsluttet med en samlet præmiesum på over 2,6 millioner kroner, og det var tydeligt, at både Wido og Jan-Erik Neuroth var berørt af måde hvorpå hoppen satte sit punktum.

“Der er heste, som er med at til at skabe en rytters karriere. Hun er en af dem”, fremstammede Jan-Erik Neuroth med et bevæget smil, mens Wido tilføjede: “Hun bliver svær at erstatte”.


Amie Noire/Jan-Erik Neuroth vinder Coolmore Matchmaker Stakes (L). Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Amie Noire/Jan-Erik Neuroth vinder Coolmore Matchmaker Stakes (L). Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Amie Noire blev i sin tid købt for 125,000 euro i Baden-Baden, og hun er bl.a. halvsøster til Doncaster Cup (Gr.2)-vinderen Askar Tau.

Efter en enkelt start som 2-årig i Stig Holms Memorial over 1600 meter på Jägersro, indledte Amie Noire sin klassiske sæson med en tredjeplads over 2200 meter i Tyskland.

Tilbage i Skandinavien var hun tredje i Dianalöpning, anden i Norsk 1000 Guineas og igen tredje i Svenskt Derby – bag Duke Derby og Eye In The Sky – inden hun endelig fik en klassisk sejr i Svenskt Oaks.

Et løb hun vandt med 10 længder foran Mon Fleur – en søster til Call Of Duty og Suspicious Mind.

Amie Noire sluttede sin klassiske sæson af med at besejre ældre hopper i Stockholm Fillies & Mares Stakes (L) – det samme løb som hun vandt denne søndag på Bro Park – og sidenhen har hun vundet en række af Skandinaviens største løb for de ældre hopper, såsom Bloomers’ Vase (L), Jockeyklubbens Avelslöpning og Margareta Wettermarks Minneslöpning.

Wido Neuroth havde forud for denne sæson en plan om, at Amie Noire skulle møde den absolutte skandinaviske elite, og hendes første større opgave blev Stockholms Stora Pris (Gr.3) på Bro Parks premieredag i juni.

Her var hoppen kort slået til andenpladsen af Coprah. Amie

Noire fik endnu et forsøg mod herrerne i sidste måneds Stockholm Cup International (Gr.3), hvor hun dog måtte nøjes med en placering uden for præmierækken.


Amie Noire. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Amie Noire. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Afslutningen kunne Wido Neuroth dog ikke have timet bedre, for dette var en præstation som mange vil komme til at huske længe.

Amie Noire ejes af Stall Perlen, som for få år siden havde en anden skandinavisk championhoppe i Singspiel-datteren La Zona.

La Zona er nu fast opstaldet i Irland, og det bliver naturligvis interessant at følge med i, hvad Bente og Magne Jordanger vælger at gøre med Amie Noire i fremtiden.

Et besøg på avlsimperiet Coolmore kunne sagtens være nært forestående, idet der sammen med søndagens førstepræmie fulgte en voucher på 10,000 euro med til brug på én af stutteriets avlshingste.

Dette vender vi naturligvis tilbage til.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top