fbpx

Årets tredje sejr til Fillip Stark

Karin og Poul Erik Jakobsens eget opdræt, 7-årige Fillip Stark, tog lørdag eftermiddag årets tredje sejr, da han i hænderne på lærling David Parkes i sikker stil vandt Big Prize Handicap over 2400 meter foran den tidligere Derbyvinder Davicii.


Fillip Stark/David Parkes vinder Big Prize Handicap foran Davicii/Martin Rodriguez. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Fillip Stark/David Parkes vinder Big Prize Handicap foran Davicii/Martin Rodriguez. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Academy Award-sønnen, der for blot fjerde gang i karrieren startede over 2400 meter, vandt for anden gang på distancen og viste atter sin enorme alsidighed.

Fillip Stark kom direkte fra sejr i Marselisborg Handicap i Aarhus og viser samme stærke efterårsform som i fjor, hvor han på dette tidspunkt afsluttede sæsonen med en sikker sejr på Jägersro.

Lørdagens sejr indbragte 35.000 kroner på præmiekontoen, og Fillip Stark er nu blot nogle få tusinde kroner fra, at runde 600.000 i samlet indtjening.

Han har nu vundet 11 gange i karrierens 44 starter og har siden 3-årssæsonen ligget stabilt omkring et handicap på 81.


Familien Jakobsen tager imod Fillip Stark. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Familien Jakobsen tager imod Fillip Stark. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Marc Stott-trænede Fillip Stark er ud af Kornado-datteren Filibra, som Karin og Poul Erik Jakobsen erhvervede for blot 3,500 euro i Baden-Baden i 2006. Hun nåede desværre blot at blive mor til Fillip Stark.

Lærling David Parkes havde foruden Fillip Stark kun et enkelt ridt, og det forvaltede han også til en sejr på ryggen af Søren Jensen-trænede Saw Box Carlras.

Det var sjette sejr i 17 ridt for den britiske lærling på de danske baner i 2016, og han ligger nu med en sejrsprocent på 35.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top