fbpx

Stradivarius til Tyskland: “Nu eller aldrig”

Søndag eftermiddag sender Søren Jensen sin tidligere danske Derby-2’er Stradivarius ud i det tyske Listed-opgør Silbernes Band i Köln. Distancen er 3850 meter og Chinese Mandarin-sønnen står med en på papiret seriøs vinderchance.


Stradivarius og Kevin Stott. Foto: Svensk Galopp.
Stradivarius og Kevin Stott ved sejren i Happy Tammsvik Festival Handicap på Bro Park. Foto: Svensk Galopp.

GalopKompagniets 5-årige brune vallak har blot startet tre gange i denne sæson, og senest vandt han efter en hård opløbskamp over 3200 meter på Bro Parks Cup-dag.

“Stradivarius fik i foråret et problem med et ømt overben, og sidenhen blev han ligesom størstedelen af stalden ramt af sygdom. Da han startede på den danske Derbydag var det i realiteten kun for at få et løb i kroppen, og han har været frisk og fin efter sejren i Stockholm”, siger Søren Jensen torsdag formiddag til GalopSport.

Stradivarius har aldrig tidligere startet over søndagens lange distance, men det er umdidelbart ikke nogen bekymring.

“Han ligner jo en hest, der godt kunne bruge yderligere tre kilometer. En potentiel blød bane ser jeg heller ikke som et problem, og Kölns flade baneprofil er også noget der passer glimrende til hestens lange aktion. Hvis han ikke puller for meget i starten, så kan han absolut være med i sejrsstriden” vurderer Jensen, som sender Stradivarius mod Köln tidligt lørdag morgen.


Stradivarius og Kevin Stott. Foto: Svensk Galopp.
Stradivarius og Kevin Stott. Foto: Svensk Galopp.

Stradivarius skal rides af Josef Bojko, som i 2011 red Andreas Wöhlers Waldpark til sejr i Deutsches Derby (Gr.1), og med sit handicap på 88 er den danskopdrættede heste bedst inde i Silbernes Band. Han står halvandet kilo højere end sin nærmeste konkurrent, schweiziske Hectomare.

“Det kan jo vise sig, at hans skandinaviske handicap ikke passer helt i forhold til den tyske form, men selv om han løber nogle kilo under sit tal, bør det række til en fremskudt placering. Feltet ser i hvert fald ikke skræmmende ud i forhold til, at det er et Listed Race, og hvis det forsøges med en start i et storløb på kontinentet, så er det nu eller aldrig”, slutter Søren Jensen.


Startliste: Silbernes Band (L), Köln, søndag 16. oktober.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top