fbpx

Store beløb for nære relationer til skandinaviske avlshingste

Tre skandinaviske avlshingste, som endnu ikke har haft afkom til start, har i løbet af de seneste uger haft enten søskende eller nært relateret familie i ringen på de store europæiske åringsauktioner i England og Irland. Åringer, der er blevet solgt for mellem fem og 11 millioner kroner.


Barocci

Under The Wildenstein Dispersal på det irske auktionshus Goffs blev den brune hingst Being There solgt for 1,4 millioner euro – mere end 10 millioner danske kroner – til Godolphins John Ferguson.

Being There er efter Godolphins egen superhingst Dubawi (Dubai Millennium) og ud af den franske 1000 Guineas (Gr.1)-vinder Beauty Parlour.

Beauty Parlour (Deep Impact) er helsøster til japanskopdrættede Barocci, der i år har fået sin første årgang til verden i Skandinavien.

Barocci, der selv vandt Prix Omnium II (L) i Frankrig, står opstaldet på Rävdansens Stuteri i Sverige, og han er repræsenteret ved 16 føl i sin første årgang – heriblandt søskende til den klassiske vinder All Or Nothing og den nu afdøde svenske Derby-2’er Ramstein.

Barocci. Foto: Hanna Sjöberg.
Barocci. Foto: Hanna Sjöberg.

Barocci har i 2016 bedækket 45 hopper og får dermed en langt større årgang på benene til næste år.

På Rävdansens Stuteri kan Berit og Ivan Sjöberg med yderligere interesse følge næste omgang af The Wildenstein Dispersal, der finder sted på Goffs den 17. og 18. november.

Her sælges nemlig et hoppeføl ud af Beauty Parlour med Dansili som far, mens Beauty Parlour selv går igennem ringen i fol ved den firedobbelte Gruppe-1-vinder Kingman (Invincible Spirit).

Se katalogsiden.


Juniper Tree

Tidligere samme dag – på andendagen af Goffs Orby Sale – gik en brun hoppeåring efter Shamardal og ud af den femdobbelte Gruppe-1-vinder Alexander Goldrun ud af ringen med et hammerslag på 600,000 euro – ca. fem millioner kroner.

Juniper Tree (Galileo - Alexander Goldrun v. Gold Away).
Juniper Tree (Galileo – Alexander Goldrun v. Gold Away).

Åringen er halvsøster til Juniper Tree (Galileo), der ejes af danske Breeding & Racing I/S og står opstaldet på York Stutteri.

Ligesom Barocci har Juniper Tree fået sin første årgang til verden i 2016, og der er i Danmark registreret 16 føl efter ham.

I fjor, på samme salg i Irland, blev endnu en halvsøster til Juniper Tree – Frankel-datteren Goldrush – solgt for 1,7 millioner euro.

Hun trænes af Jim Bolger og er endnu ustartet.

Se katalogsiden.


Wilshire Boulevard

I sidste uge indledte Tattersalls sit enorme October Yearling Sales Book 1, hvor én af hovedattraktionerne var en brun hingst efter Frankel og ud af Machiavellian-datteren Tyranny.

Hingsten blev solgt for 1,1 millioner guineas – mere end 10 millioner kroner – til Coolmore-teamet med John Magnier i spidsen.

Netop Coolmore står ligeledes bag åringens fremragende halvbror, Gruppe-1-vinderen og avlshingsten Zoffany (Dansili), som i år har bedækket til en takst på 45.000 euro og bl.a. er far til Gruppe-2-vinderne Foundation, Illuminate og Knife Edge.

Wilshire Boulevard vinder Anglesey Stakes (Gr.3).
Wilshire Boulevard vinder Anglesey Stakes (Gr.3).

En anden halvbror til Zoffany og sidste uges millionåring er Flemming Velins Wilshire Boulevard (Holy Roman Emperor), der ligesom Juniper Tree har hjemme på York Stutteri.

Wilshire Boulevard havde en stor 2-årssæson for Aidan O’Brien, hvor det bl.a. blev til sejr i Anglesey Stakes (Gr.3) på The Curragh og en fjerdeplads i ét af Europas største 2-årsløb, Prix Jean-Luc Lagardere (Gr.1) på Longchamp.

Wilshire Boulevard har bedækket sine første hopper i 2016.

Se katalogsiden.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top