fbpx

Ny championjockey i England

I England afgøres jockeychampionatet på næste lørdag på Ascots Champions Day. Imidlertid er der ikke længere tvivl om udfaldet.


Jim Crowley.
Jim Crowley.

Længe så det ud til, at sidste års champion, brasilianeren Silvestre de Sousa, skulle genvinde sit championat, men indenfor den sidste måneds tid har engelske Jim Crowley sat en uimodståelig spurt ind med 48 sejre i september, og han er nu i spidsen med 138 sejre foran de Sousas 124.

Og det forspring kan ikke indhentes til på lørdag.

Jim Crowley er tidligere forhindringsjockey med 300 sejre noteret, inden han i 2006 løste licens som fladløbsjockey. I modsætning til de Sousa rider han ofte for flere store stalde og har en veletableret jockeyagent.

De Sousa fik et godt plaster på såret, da han i går vandt det store efterårshandicap Cesarewitch Stakes for anden gang med £150.000 i førstepræmie.

Efter på lørdag drager Silvestre de Sousa straks videre til Hong Kong, hvor han skal ride over vinteren.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top