fbpx

Strålende norsk triumf på Ascot

Kredsen omkring Norges bedste hest, Easy Road, fejrede en strålende triumf på Ascot i dag, da Compton Place-sønnen vandt Listed-opgøret Rous Stakes over 1000 meter med £25.000 i førstepræmie.


Easy Road kom direkte fra en flot sejr i Bro Park Sprint Championship (L) og havde sidste år vundet et godt handicap på Doncaster, men i dag gjaldt det et Listed Race hvor favoritten var den flerdobbelte Gruppe-1-vinder Sole Power.

Easy Road havde dog også mange venner i spillet og måske var der mange gode norske kroner på spil, i det hans startodds var 9-2.

Efter en god start lå han tredje undervejs bag Rae Guest-trænede Mirza, men efter en meget spændende opløbskamp lykkedes det William Buick at sikre sejren med hoved foran Medicean Man og Mirza.

Easy Road løb med hovedet skævt i den sidste del af opløbet og det var en fin jockeypræstation af Buick.

Channel 4 Racing interviewede træner Cathrine Erichsen både før og efter løbet og hun var naturligvis strålende lykkelig efter denne internationale sejr, som må ranke højt i hendes karriere.

William Buick udtalte efter løbet, at det var en imponerende trænerpræstation og at det var et stort øjeblik for ham at vinde for sine norske venner.

Cathrine Erichsen startede også  IKC Racings Coprah i Totescoop Challenge Cup.

Han lå velplaceret som tredje undervejs, men måtte slippe taget de sidste 200 meter.

Han var dog højst slået med 6-7 længder i det 18 hestes store felt. Vandt gjorde Librisa Breeze.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top