fbpx

Første japanske sejr i Arc’en?

Nedtællingen til verdens bedste væddeløb for 3-årige og ældre heste over 2400 meter – Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) – er i gang.


Makahiki (til venstre).
Makahiki (til venstre). Foto: Japan Racing Association.

Undtagelsesvis bliver løbet afviklet på Chantilly udenfor Paris i år og næste år på grund af den store ombygning af Longchamp i Bois de Boulognes.

Der står 16 deltagere tilbage i løbet og desværre starter hjemmebanehoppen, den ubesejrede klassiske vinder, La Cressoniere, ikke. Ej heller årets franske derbyvinder Almanzor, som efter sin seneste triumf mod ældre heste i Irish Champion Stakes har foretrukket at vente en uge og gå ud i det engelske Champion Stakes på Ascot over 2000 meter.

I mine øjne er den mest interessante kandidat årets japanske Derbyvinder Makahiki (Deep Impact). Efter hans sejr i det japanske derby blev det annonceret, at hans næste mål ville være en start i årets Prix de l’Arc og måske også næste år, såfremt resultatet bliver godt.

Makahikis ejer, Kaneko Makoto, havde også faderen Deep Impact i sine væddeløbsfarver, og han sluttede på en tredjeplads i dette løb for 10 år siden. Efter endt væddeløbskarriere er Deep Impact blevet den totalt dominerende avlshingst i Japan.

Makahiki fik sin franske debut for fjorten dage siden i Gruppe-2-løbet Prix Niel, hvor han vandt en let sejr under sin faste jockey franske Christophe Lemaire, som har slået sig ned permanent i Japan.

Der er ingen tvivl om, at jockeyvalget vil befordre Makahikis chancer meget væsentligt, da det har vist sig flere gange tidligere, at de japanske jockeys ikke helt har rakt til mod den europæiske elite.

Siden 1969 har 19 forskellige japanske heste forsøgt at vinde Arc’en og det er blevet til fire andenpladser og en tredjeplads.

Japan er idag en af verdens førende væddeløbsnationer og det er en drøm for de japanske fans at kunne vise resten af verden, at de kan levere vinderen af dette storløb.

Meget tegner til at det kan ske i år.

Se startlisten (uden jockey navne) her.


Sidste nyt er, at Frankie Dettroi rider Order of St George for Aidan O’Brien, medens Ryan Moore formentlig sidder op på hoppen Found.

Favorit i spillet hos de engelske bookmakere er Roger Varian-trænede Postponed (Dubawi) med Andrea Atzeni), der er ubesejret i sine sidste fem starter og senest vinder af Coronation Cup (Gr.1) i juni.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top